Oglaševanje
61 ogledov

Festival vin in oljčnega olja

oljčno olje olivno olje Shutterstock
Poleg pokušine festivalskih vin in oljčnih olj, tudi zanimive gurmanske delavnice ... Začne se v nedeljo, 25. marca ob 15.00.

Turistična zveza TIC Nova Gorica v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Šempas vabi na odprtje 12. Festivala vin in oljčnega olja Šempas - Žlahtna dediščina Slovenije. Gre za tradicionalno druženje z domačimi, udomačenimi in avtohtonimi sortami.

Festival vin in oljčnega olja Šempas, bo odprt v nedeljo, 25. marca, od 15. do 21. ure, ter se bo nadaljeval v ponedeljek, 26. marca 2018, od 15. do 20. ure. Dogajanje bo v Kulturnem domu Šempas. 

Ob odprtju bodo zbrane pozdravili župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon, predsednik Turistične zveze TIC Nova Gorica Črtomir Špacapan, Vipavska vinska kraljica Predstavitev festivala vin Ana Bric, someljejka III. stopnje in vodja projekta Dejana Baša.  

oljčno olje | Avtor: Profimedia Profimedia
V nedeljo bo ob 17.00 delavnica Kako nadgradimo hrano z oljčnim oljem, ki jo bo vodila Milena Bučar Miklavčič z Inštituta za oljkarstvo UP ZRS. Ob 18.30 bo delavnica Veliki pok: pečkina olja in kaša, ki jo bo vodil publicist s področja enogastronomije Toni Gomišček in Marjetka Plesničar.

V ponedeljek, 26. marec bo ob 10.00 GoGourmet kuharska delavnica Kuhanje z divjo hrano Goriške, ki jo bo vodil kuharski mojster Marko Pavčnik. Delavnica bo potekala v Restavraciji Mama na Ajševici. Pripravljata jo Turistična zveza TIC Nova Gorica in Območna obrtno-podjetniška zbornica Nova Gorica – sekcija gostincev. Delavnica je plačljiva, obvezne so prijave na tzticng@siol.net.

Ob 17.00 bo delavnica Poslušajmo, okušajmo, spajajmo. Predavanje Užitne divje rastline Goriške bo imel poznavalec divje hrane Dario Cortese. Obenem bo potekalo še okušanje jedi na delavnici Divja hrana Goriške, vodja bo kuharski mojster Marko Pavčnik. Delavnico Vino v objemu narave pa bo imel Ivan Peršolja, predsednik Društva za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije. Degustacija festivalskih vin in oljčnih olj.

Vstopnina bo 15 evrov. 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.