Ne tako zelo pregrešno sladico pripravite s hruškami, ki dišijo po cimetu. Postrezite jih s stepeno smetano ali pa kar z vaniljevim sladoledom.
Potrebujete:
- 6 zrelih hrušk
- 10 dag masla
- 5 žlic rjavega sladkorja
- mleti cimet
- 1 limono
- 2 dl smetane za stepanje
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
Več receptov in kuharskih nasvetov poiščite na Jazkuham.si.
Priprava:
- Hruške olupite, prerežite in polovičkam odstranite peščišče (če imate zelo drobne hruške, jih le olupite in pustite kar cele).
- Ožemite limono in s sokom pokapajte hruške.
- V kozici segrejte maslo.
- Dodajte sladkor in ko začne karamelizirati, dodajte hruške.
- Potresite s cimetom in dušite nekaj minut.
- Smetano stepite z vaniljevim sladkorjem in postrezite s še toplimi hruškami.
- Po želji lahko hruške skupaj z "omako" zapečete v vroči pečici. Le prestavite jih v pekač in za pet minut postavite v pečico, ogreto na 200 stopinj.
- Hruške lahko začinite tudi z ingverjem, zvezdastim janežem, klinčki …
Dober tek!