Danes naj bo za prilogo zapečen krompir z bučkami in zelišči.
Sestavine:
- 60 dag krompirja
- 60 dag bučk
- olivno olje
- 4 stroki sesekljanega česna
- sol in poper
- 2,5 dl sladke smetane
- 1 jajce
- sesekljan peteršilj
- 10 dag naribanega sira
- 1 žlica masla
Priprava:
- Krompir skuhajte, olupite in narežite na kose. Bučke narežite na kolobarje in na hitro popecite na olivnem olju.
- Pekač namažite z maslom in vanj izmenično polagajte krompir in bučke. Sproti potresite s sesekljanim česnom, soljo in poprom.
- Vrhnjo plast prelijte z mešanico razžvrkljanega jajca, smetane, soli, popra in nasekljanega peteršilja. Po vrhu posujte nariban sir in po želji pokapajte z maslom. Pecite v pečici, ogreti na 200 stopinj, okoli 20 minut.