Magazin
110 ogledov

Vremensko najneugodnejši kraji

Vostok Reuters
Čeprav vsi radi prebirajo sezname krajev, kjer je najlepše živeti, ali pa mest z najlepšimi plažami, je ameriška revija Weatherwise objavila seznam desetih vremensko najneugodnejših krajev.

Na prvem mestu tega seznama se je znašla ruska raziskovalna postaja Vostok na vzhodu Antarktike.

V reviji so ob objavi seznama poudarili, da seznam pretežno temelji na vremenskih podatkih in da je zaradi tega nemogoče pričakovati stoodstotno objektivnost.

V Vostoku so že pred 30 leti namerili rekordno nizko temperaturo –89,2 stopinje Celzija. Ta rekord so šele nedavno presegli, ko so v nekem drugem kraju na vzhodu Antarktike namerili –93,2 stopinje Celzija.

Na šesto mesto se je kot nasprotje Vostoku uvrstil Darak, mesto v puščavi na vzhodu Irana, kjer so pred nekaj leti namerili 70 stopinj Celzija.

Preostale vremensko izjemno neugodne kraje pa je mogoče najti v Južni Ameriki (južna Patagonija), Afriki (Sahara) ali na vzhodu Rusije (Sibirija), poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Komentarjev 1
  • Feminina 12:45 13.december 2013.

    V članku z naslovom Deset vremensko najbolj neugodnih krajev nisem uspela zaslediti Desetih vremensko najbolj neugodnih krajev. Prosim avtorje, da popravijo to skropucalo od članka ali skropucalo od naslova.