Magazin > VIP
16393 ogledov

Zala Djurić razkrila tri diagnoze

Zala Djurić instagram
Razkrila je, da je imela zaradi svojih slavnih staršev več težav kot pa lepega.

Mlada igralka Zala Djurić, prvorojenka Tanje Ribič in Branka Djurića, je pred kratkim gostovala v podkastu Chlani, v katerem je razkrila marsikaj iz osebnega življenja. Med drugim tudi to, da ima tri diagnoze in da ji je slavni priimek prinesel več gorja kot pa dobrega.

Ko je bila stara 18, je šla v New York na študij igre. Poleg tega se je učila tudi scenografijo in delala dve službi hkrati. Sama sebi se je zdela močna, s tem ko je dolga leta delovala v t. i. survival modu (mehanizmu preživetja), vendar je kasneje ugotovila, da je biti močan to, da sprejmeš svojo ranljivost. Čeprav ji je mesto, ki nikoli ne spi, dalo veliko, ga ne vidi kot prostor, v katerem bi ustvarjala in živela. Kljub temu pa se je tam zares našla.

To, da je otrok slavnih staršev, ji je v življenju bolj škodovalo. “Na avdiciji sem že dobila odgovor, da me ne bodo izbrali, ker hočejo nekoga bolj skromnega in normalnega,” pove in ob tem ponosno prizna, da ji starša nista zagotovila nobene vloge.

28-letnica ima diagnosticirano motnjo pozornosti, motnjo orientacije v prostoru in disleksijo. Zaradi tega je v srednji šoli imela odločbo, ki pa je nobeden ni priznal, saj so vsi mislili, da si Zala vse to izmišljuje. “Zato sem se učila dan in noč, samo zato da sem imela na polovici časa pol testa rešenega, da sem z gotovostjo vedela, da bom dobila vsaj dve,” razkrije.

Vedno bodo govorili, da sem uspeh dosegla zaradi svojih staršev. Tudi, če bi dobila oskarja,” pove in namigne, da je k njeni odločitvi za študij v tujini botrovalo dejstvo, da se je morala najti, saj so ji že od otroštva dalje mediji postavili okvir, del katerega ni želela biti.

Slava ji prinese tudi manj prijetne trenutke. Poleti je bila v Stuttgartu na nogometni tekmi. Ker je bila žejna, je šla po pivo. Bila je strahovita gneča. Ko so jo ljudje prepoznali, jo je vsak začel vleči na svojo stran in prosil, da naj se z njimi fotografira, nobeden pa je ni vprašal, ali bi v zahvalo kaj popila. To se ji ni zdelo prav.

Igralka je že deset let vegetarijanka. Vmes je tri leta živela kot veganka. Njena ljubezen do živali je premočna, da bi jedla njihove produkte, še pove.

Celoten pogovor lahko poslušate spodaj.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • Majazmaja 09:59 22.oktober 2024.

    Zala je bila v gimnaziji precej nepriljubljena. Pa ne zaradi "slavnih" staršev in/ali diagnoz, pač pa ker je bila izjemno naduta. Verjela je, da je boljša in več od ostalih in se tako tudi obnašala. Na AGRFT ne bi bila ...prikaži več sprejeta, ker so drugi boljši. V ZDA, sploh v New Yorku, je igralskih akademij ogromno, tako da se ni težko vpisati, pa še neprimerno lažje so kot slovenski faxi. Je pa za naše razmere drago. Ampak si je pač mama privoščila kakšen filer manj. Zgodba o Stuttgartu je pa izmišljena.

  • Avatar Zoran
    StarMačk 09:55 22.oktober 2024.

    Pri "slavnih" postajajo v zadnjem obdobju diagnoze zelo popularne, več jih imaš, bolj si in!

  • sam1 09:16 22.oktober 2024.

    Skladno z okoljem,v katerem je odraščala.....