Magazin > VIP
3220 ogledov

Z rešilcem v bolnico: Naša pevka pravi, da se je uresničil njen največji strah

Alma Merklin instagram
Po težki izkušnji je prejela najlepše darilo.

Naši pevki Almi Merklin se je v 32. tednu nosečnosti uresničil največji strah - preostanek nosečnosti preživeti stran od domačih in v neznanem okolju. A na koncu je prejela najlepše možno darilo, sina Jašo.

Začelo se je z odtekanjem plodovnice in vožnjo z rešilcem v UKC Maribor. Konec septembra je tako preživela v ležečem položaju z ogromno intravenoznimi zdravili.

“ /…/ Priznam, da je bilo izjemno težko biti stran od moje največje ljubezni Inje (oprosti mož Marjan Brunc, tudi tebe ljubim), in predvsem z dejstvom, da se bo uresničil moj največji strah (preživeti celoten preostanek nosečnosti - kolikor je še bo - v bolnici, stran od mojih domačih, v neznanem okolju, in tako čakati porod v neizbrani, a na koncu še kako popolni porodnišnici). Hvala bogu sem ob vsem tem spoznala ogromno super ljudi, imela sem tudi najboljšo sostanovalko. Hvaležna sem porodnišnici Maribor, kjer sem se kljub domotožju in neznanemu okolju počutila varno. Vsak nov dan, preživet  z mojim fantkom je bil darilo. S sinčkom v trebuščku sva se zmenila, da naj počaka na oktober, potek bomo pa postavljali cilje naprej - vse tja do PDPja konec novembra,” je zapisala.

“Napočil je oktober. JUHU! Zdržali smo do prvega cilja, gremo naprej. Zjutraj ob šestih se zbudim iz noro dobrega in trdnega spanca; nakar krči, na tri minute. 1. klic možu "toliko, da veš ... Grem na opazovanje v porodno". 20 minut kasneje "mogoče bi bilo dobro, da prideš" ... 3 minute kasneje "pridi". Moj fantek očitno zelo dobro posluša svojo mamico, ko sem mu rekla, naj počaka vsaj na oktober. Hvala porodnišnici v Mariboru in babici Evi za vsak posluh, dobro voljo, vsako prijazno besedo, aromaterapijo med porodom, dovoljenjem za poslušanje glasbe po lastni želji in za dovoljenje (poleg moža) moje dodatne spremljevalke, neverjetne babice, ki sem ji iz dna duše hvaležna, kako zelo dobro me je pripravila na sam porod,” se je zahvalila pevka.

“Tako smo Inja, mami in ati, s hitrim 2,5-urnim porodom, 2 meseca prezgodaj (v 32. tednu), dobili v naša življenja našega malega korenjaka - Jaša, 2100 g, 45 cm,” se je pohvalila pevka, ki je po težki preizkušnji v roke dobila najlepše darilo.

Pevka je zaslovela v pevskem šovu X Factor, v katerem se je prebila do polfinala. Kasneje je izdala še nekaj pesmi.

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.