Magazin > VIP
22 ogledov

Vsezemeljski fest

Na Twestivalu bodo nastopili tudi Žrebci (na fotografiji zgoraj), The Tide, Tudo Žurnal24 main
Uporabniki Twitterja po vsem svetu, tudi v Ljubljani, dobrodelno 24. marca.

V četrtek, 24. marca, se bodo v več kot 160 mestih po vsem svetu sočasno odvijali dobrodelni dogodki, ki jih prostovoljno organizirajo uporabniki družabnega omrežja Twitter. Pod geslom Tvitaj, druži se in doniraj! bomo temu priča tudi v Ljubljani, natančneje na Ljubljanskem gradu. Sredstva letošnjega Twestivala bodo v celoti namenjena fundaciji Mali vitez za pomoč otrokom, ozdravljenim od raka.

 

Zbrali že 1,2 milijona

"Twestival vodi ideja, da lahko družabni mediji prispevajo k ustvarjanju dobrega v družbi. Iz malega dogodka v Londonu, ki so ga septembra 2008 pripravili tamkajšnji entuziastični uporabniki Twitterja, je Twestival v zgolj dveh letih prerasel v vsezemeljski dogodek. Pri tem ni nikakršnega pravila, kako naj mesta dogodek gostijo. Bistveno je, da ga vodi dobrodelnost, pri čemer naj imajo prednost humanitarne organizacije, za katere lokalni prostovoljci menijo, da potrebujejo več prepoznavnosti v skupnosti. Od leta 2009 je na Twestivalih sodelovalo več kot 200 mest. Sodelujočim prostovoljcem z vsega sveta pa je do zdaj uspelo zbrati že več kot 1,2 milijona dolarjev za 137 različnih dobrodelnih namenov," je povedal del ekipe organizatorjev Živa Jalovec, ki tvita kot @alivea, in Tomica Šuljić, ki tvita kot @illegaldrum.

 

Twestival | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Pomagate lahko tudi vi

Donatorska sredstva za Malega viteza se bodo zbirala prek tekočega računa (IBAN SI56 0201 4001 8683 716 pri NLB) in SMS-sporočil. Donirajo lahko uporabniki Simobila in Mobitela, tako da pošljejo ključno besedo MALIVITEZ na 1919 in prispevajo en evro. Donacije se bodo zbirale tudi na samem prizorišču Twestivala z nakupom broške Twestival Ljubljana 2011, ki bo hkrati tudi vstopnica na dogodek.

 

Po podatkih Sitweeta je na Twitterju osem tisoč slovenskih uporabnikov, a število strmo narašča – največ sledilcev ima košarkar Saša Vujačić (prek 52 tisoč), od glasbenikov vodi DJ Umek (z nekaj več kot deset tisoč sledilci), pri politikih pa Katarina Kresal (z več kot 2.300 sledilci).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.