Magazin > VIP
2140 ogledov

Umrla je igralka, ki je masturbirala ob posnetku Paula Newmana in zaslovela

Christine Boisson Profimedia
Umrla je zvezda erotičnega filma "Emmanuelle" Christine Boisson.

Christine Boisson | Avtor: Profimedia Profimedia
V ponedeljek je v pariškem domu za ostarele umrla francoska igralka Christine Boisson. Dočakala je 68 let. Njena hči Juliette Kowski je smrt matere potrdila za New York Times. Za igralko je bila usodna bolezen pljuč. 

Boisson je zaslovela kot najstnica. Leta 1974 je, stara le 17 let, nastopila v erotičnem filmu "Emmanuelle" Justa Jaeckina. Igrala je lepo Marie-Ange, ki na Tajskem sreča glavno junakinjo Emmanuelle (Sylvia Kristel, 1952-2012), ljubitelji tega filma pa se bodo Francozinje najbolj spominjala po prizoru, v katerem se je samozadovoljevala ob fotografiji Paula Newmana.

Film "Emmanuelle" je bil po vsem svetu velik hit, a Boissonova ni želela, da bi jo povezovali le s podobo erotične igralke. "To ji sploh ni bilo všeč," je povedala njena hči.

Po uspehu, ki ga je doživel film Emmanuelle, je Boisson obiskovala priznano pariško igralsko šolo in posnela kar nekaj odmevnih filmov. Leta 1980 se je pojavila v celovečernem filmu "Extérieur, nuit" Jacquesa Brala (1948-2021), leta 1982 je posnela film "Identificazione di una donna" in sodelovala z legendarnim italijanskim režiserjem Michelangelom Antonionijem. Leta 1984 je bila prva dobitnica nagrade Romy Schneider za mlade igralke.

Leta 2010 so mediji poročali, da je poskušala narediti samomor. Skočiti je nameravala s 5. nadstropja, a so jo na srečo ustavili gasilci. V poznejšem intervjuju je povedala, da je to storila po prepiru s takratnim fantom. Večkrat je opisala tudi odraščanje z nasilno mamo, ki jo je nenehno opominjala, da bi pri porodu skoraj umrla. Njo in njenega brata naj bi poleg tega spolno zlorabljala. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.