Magazin > VIP
3 ogledov

Umrl igralec Pete Postlethwaite

Postlethwaite je bil star 64 let. (Foto: EPA) Žurnal24 main
V 64. letu starosti je umrl britanski igralec Pete Postlethwaite.

Po dolgi bitki z rakom je v nedeljo zvečer umrl britanski igralec Pete Postlethwaite, o katerem je režiser Steven Spielberg nekoč dejal, da je "najboljši igralec na svetu". Postlethwaitov dolgoletni prijatelj in novinar Andrew Richardson je sporočil, da je igralec umrl v bolnišnici v Shropshiru.

Igralca pomnimo predvsem po vlogah v filmih Izvor, Amistad, Jurski park 2: Izgubljeni svet, Poslednji Mohikanec, Osmi potnik 3, Romeo in Julija, Spopad Titanov in The Town. Za vlogo po krivici obsojenega Giuseppeja Conlona v filmu V imenu očeta je bil igralec nominiran za oskarja za najboljšo stransko vlogo.

Postlethwaite, ki so mu rak diagnosticirali pred več kot 15 leti, je živel na podeželju v Shropshiru v zahodni Angliji. Bil je tudi politični aktivist, znan po svojem nasprotovanju vojni v Iraku in pozivih k reševanju problematike globalnega segrevanja ozračja. Zapustil je ženo Jacqui ter sina Willa in hčerko Lily.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.