Magazin > VIP
135720 ogledov

To si o Jelinčičevi ločitvi misli njegova bivša, Polonca Dobrajc!

Zmago Jelinčič Saša Despot
Kaj je razkrila nekdanja poslanka?

Glavna tema rumenih strani je to jesen zagotovo ločitev poslanca Zmaga Jelinčiča, ki postaja vse bolj umazana predvsem zaradi denarja, dobrih 600 tisoč evrov, ki jih je Jelinčič soprogi podaril leta 2011, sedaj pa jih zahteva nazaj. Več o tem, si preberite tukaj.

Zadeve so se še bolj zaostrile, ker naj bi novi partner Monike Zupanc Jelinčič, podjetnik Rok Miklič, napadel odvetnika, ki je nekoč zastopal tudi Moniko, danes pa le še Zmaga, in mu menda na silo vzel davčni spis, ki se nanaša na drugo sodno zadevo. In sicer plačilo davka za denar, ki ga je Moniki leta 2011 podaril Zmago. Več o tem tukaj. Zaenkrat še zakonca Jelinčič pa se borita tudi za skrbništvo nad njunima mladoletnima hčerkama.

Monika in Zmago sta bila poročena 16 let, Jelinčič pa ima za sabo še dve odmevni zvezi. S pokojno pesnico, pisateljico Berto Bojetu Boeta, s katero ima tudi sina dr. Klemna Jelinčič Boeta, v devetdesetih pa je bila njegova življenjska sopotnica nekdanja poslanka Polonca Dobrajc. Kako Dobrajčeva gleda na kalvarijo, ki jo trenutno doživlja njen bivši in v kakšnih odnosih je z njim?

politika: 10.06.2004, Polonca Dobrajc, Vitoslav Turk, predstavitev kandidatov SD | Avtor: Bou0161tjan Tacolpolitika: 10.06.2004, Polonca Dobrajc, Vitoslav Turk, predstavi Bou0161tjan Tacolpolitika: 10.06.2004, Polonca Dobrajc, Vitoslav Turk, predstavi

"Prav nič me ne zanima in tega v medijih ne spremljam. Midva sva se razšla pred enaindvajsetimi leti in jaz se z bivšimi ne ukvarjam. Kar sta imela, sta imela, več ali manj pa so vse ločitve umazane, se bodo že zmenili," je povedala, na vprašanje, ali nista ostala v prijateljskih odnosih, pa odgovorila: "Zakaj bi bila prijatelja, če sva se razšla? Sicer pa se razide vsak tretji par." Prav tako je bila skromna z informacijami o morebitnih novih izbrancih, saj pravi, da "če sem bila par let v politiki, še ne pomeni, da sem javna ženska tudi danes."

Polonca in Zmago sta bila par šest let in nekdanja poslanka pravi, da na tiste čase nima najlepših spominov. "Meni je v redu, da je minilo, potem se z nisem nisem več ukvarjala. Nisva bila kompatibilna, ima povsem drugačno lestvico vrednot. Čas je bil dinamičen, takrat sem veliko delala in nisem imela veliko časa zase. Škoda časa, če zadeva ne gre, in si že takrat preveč časa porabil, čas pa teče absolutno, ne relativno. Ni bilo pa čisto nič lepo, takrat sem jaz zapustila njega, pisali pa so čisto drugače. On ima posebno lestvico vrednot, nekateri to tolerirajo, jaz ne. Bilo je vezano tudi na službo, a o tem ne bom, morda nekoč napišem knjigo. Tudi o tem, kako so me sodržavljani presenetili z izraženim pohlepom oziroma požrtnostjo. Če večina ne bi sodelovala, ne bi bilo tako. Laž je vedno laž. V Sloveniji se nikogar več ne vpraša, kako je prišel do denarja. Če se tako gredo, ok, ampak brez mene," je povedala. 

 

Komentarjev 15
  • ode 15:10 15.december 2019.

    Polonca Dobrrajc je tudi sedla na Jelinčičevo premoženje, gori doli vzdihujoč.

  • slovenski95 08:18 11.december 2019.

    Neka dama je v veseli družbi povedala, da je tudi zapustila svojega veliko starejšega moža. Kaj mi je pa preostalo, je brez dlake na jeziku dejala, za fuk je bil zanič, za na sekret nositi pa pretežak.

  • Franjo Erman 15:00 21.november 2019.

    Dolgo je rabila, da ga je naštudirala. Zgornji komentarji so pa klasa zase