Magazin > VIP
7271 ogledov

To je razlog, da je Ana Roš zaprla ljubljansko pekarno

Ana Roš Profimedia
Od danes naprej vrata Pekarne Ana ostajajo zaprta.

"Jutri za dober mesec zapiramo vrata Pekarne Ana, da bi osvežili prostor in pekarnin koncept. Vprašanje "brez odpadkov" pri ustvarjanju in kuhanju je ena od mojih prednostnih nalog in moja odgovornost do narave in družbe. S popolnimi laminiranimi testi se ne morem izogniti veliko nepotrebnim odpadkom, ki temeljijo na najboljšem maslu in najboljši moki. Ti odpadki so odpadki, ki jih ekipa Pekarne Ana  ni  zmogla reciklirati. Prostor je majhen, dan je prekratek," je Ana Roš sporočila na Facebooku in dodala: "Po dveh letih trdega dela in ustvarjanja danes razumem, kaj moramo storiti, da bo Pekarna Ana  bližje našim vrednotam in prepričanju, vašemu zadovoljstvu in vašim potrebam. S prenovljenim konceptom bo Pekarna bližje meni, sezonskost, teritoriju in trajnosti. Kruh iz droži ostaja moja ljubezenska zgodba, drugačnega ne znam niti jesti. In ljubim sendviče! Pite iz svežega sadja! Pastel de nata, basque cheese cake s pehtranom."

Pekarna bo svoja vrata spet odprla decembra.

Ana Roš je pekarno odprla oktobra leta 2022. Na dan odprtja so bila pričakovanja tako velika, da so ljudje na svoj kos kruha v vrsti čakali že pol ure pred odprtjem, čez slabe tri ure pa strankam niso imeli več kaj ponuditi. 

O Ani se je veliko pisalo pretekli teden, in sicer zaradi njenega drugega moža. Urban Stojan Roš, s katerim se je naša svetovno priznana chefinja po dobrih dveh mesecih poznanstva poročila 31. decembra 2022, je bil v zadevi Hypo-Urbano obsojen na leto in tri mesece zaporne kazni, državi pa mora plačati še 434.000 evrov kazni.

Urban in Ana sta se poročila na silvestrovo, na Anin 50. rojstni dan. Usodni da sta dahnila v družbi sorodnikov in prijateljev, povabljenih naj bi bilo več kot 400 ljudi.  Kot sta že pred časom povedala, je za hrano poskrbela njena Hiša Franko, za glasbo pa sta skrbela ulični glasbenik Martin in legendarni Vlado Kreslin. Kakšno poročno obleko je nosila, si lahko ogledate TUKAJ.

 

 

 

 

Komentarjev 5
  • Ender3 10:05 22.oktober 2024.

    Nobene škode ga.Roš..

  • Pierre 09:47 22.oktober 2024.

    Joj kje bom pa zdaj kupoval kruh????

  • dare326 09:47 22.oktober 2024.

    Slaščičarka ji je ušla in mora spremeniti koncept. Jejte čompe in star plesniv kruh, glavno da imate poln želodec, ste veseli in debeli. Njena kuhinja je vrhunska in tako kot Ferrari ni za vsakogar. Če imate izpit za avto ne ...prikaži več pomeni, da se spoznate na Ferrarije, tako kot če znate skuhati hrenovko ne pomeni, da se spoznate na visoko kuhinjo. Simpl. Kritizirate svojemu znanju primerno.