Magazin > VIP
6746 ogledov

To je novi posel Sare Rutar!

Sara Rutar youtube
Najprej bi pomislili, da je povezan s kuhanjem, a ni!

Strast Sare Rutar do raziskovanja duhovnosti se je rodila leta 2017, ko se je udeležila kuharskega šova Masterchef. “Tam smo imeli menedžerko, ki nas je na kuharske izzive pripravljala z meditacijami. Med meditacijo sem si zaželela, da zmagam, in to se je uresničilo! Kasneje sem dobila darilni bon za terapijo pri neki ženski, ki mi je čistila čakre in počutila sem se vse bolj pomirjeno. To je bilo dva dni po mamini smrti,” je v podkastu Davidu Milosaljeviću zaupala prva ženska zmagovalka Masterchefa leta 2017.

Sara se od takrat ukvarja z reiki terapijami, s katerimi se je srečala pri predelovanju težkega poroda, ko je imela nenapovedan carski rez. “Duhovnost mi je poleg predelovanja travm omogočila, da drugače zaznavam ljudi, da lahko prepoznam slabšo, negativno avro in da se bolj zanašam na svojo intuicijo,” je povedala.

Težke življenjske preizkušnje so ji omogočile, da se sreča z duhovnostjo in da lahko pomaga ljudem, ki se znajdejo v stiski: “Pomagam npr. otrokom, ki imajo težave s koncentracijo, osebam s težavami v partnerstvu … Lahko pa se zgodi, da oseba ne ve, kaj je narobe, ve samo, da trenutno preživlja težko obdobje. Z njenim soglasjem jo vodim v meditacijo, kjer na globlji ravni odkrivam, kaj se ji dogaja, ji prečistim čakre in jo pozovem, da ozavesti travmo in jo predeluje.”

Rutarjeva je spregovorila tudi o tem, da verjame v posmrtno življenje in da je, odkar sta se ji po smrti oglasila oče in mama, pomirjena. Njena mama je v starosti 54. let namreč umrla po težki diagnozi, ko sta ji zaradi krvnega raka odpovedali obe ledvici. “Spremljala je Masterchef iz bolnice in ponosno govorila sestram in zdravnikom, da sem jaz njena hči. To jo je dvigovalo,” je iskreno povedala Sara, ki je dodala, da se želi v prihodnosti še bolj posvetiti terapijam, ki jih izvaja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • 4krogci 08:02 10.september 2024.

    Kaj se vse ne zmislit, sam da ni treba delat!