Magazin > VIP
9592 ogledov

To je lepa in talentirana hčerka Petra Polesa

Amalja Veger Poles Instagram/Miran Juršič
Zagotovo je talent za nastopanje podedovala tudi po slavnem očku.

Amalja Veger Poles osvaja tako glasbene odre kot filmska platna. Hčerka enega naših najbolj znanih voditeljev Petra Polesa in znane vizažistke Nike Veger je nedavno nastopila na Kongresnem trgu in navdušila. 

"Rock akademija Pionirskega doma je eno najlepših junijskih druženj, s pravim poletnim vzdušjem: Sediš v Zvezda parku, poslušaš dobro muziko, se družiš z družino ali prijatelji in se imaš strašno fino. Jaz uživam in se ne morem načudit, koliko mladih se ukvarja z glasbo v Pionircu. In to enkrat na teden, potem pa spravijo skupaj en tak dober koncertič. Oder je nonstop poln, muzičarji pa raznoliki, eni res mladi in začetniki, drugi stari izkušeni mački. Ma krasno res. Tako da moram delit tudi te krasne fotke in navdušenje in pohvalo: Draga Eva in Andrej, hvala, da sta tako srčna in kul mentorja. In hvala, da glasbo in ljubezen do nje našim otrokom podajata na sproščen način. Da poudarjata ustvarjalnost in glasbeno prepletanje. Naj se vama ljubi še dolgo," je dogodek, na katerem je nastopila njena hčerka, opisala ponosna mami Nika.

Glasbena mentorica Amalje in njenih kolegov je namreč Eva Moškon, ki je leta 2004 ob Janu Plestenjaku pela Iz pekla do raja. Skladba Iz pekla do raja je bila velik hit, ki je takrat 22-letno Evo Moškon izstrelil naravnost med zvezde. Eva je kasneje ustanovila svojo skupino, E.V.A., a se je leta 2014, ko od nastopov ni mogla preživeti, odločila, da se povsem posveti službi v Centru za kulturo mladih Ljubljana (Pionirski dom), kjer kot učiteljica petja dela že od leta 2012.

Amalja pa pobira tudi že prve glasbene nagrade, maja je v duetu z glasbeno kolegico Lučko zmagala na Glasbenem festivalu pionirskega doma.

Danes 16-letnica je s svojim glasom uspehe sicer žela že pred tremi leti, ko je v animiranem filmu Neobrzdani Spirit glas posodila navihanemu liku Abigaile.

Komentarjev 7
  • Avatar Zoran
    StarMačk 11:12 11.julij 2024.

    Naj avtorica obrazloži po katerem kriteriju se naslovna fotografija sklada z samim naslovom prispevka razen, da je na njej tudi Peter Poles??? Torej bi morala biti naslov prispevka spremljati fotografija na kateri je Peter Poles sam ali s hčerko ali ...prikaži več pa ženo, še najbolje pa skupno, nikakor pa tja ne spada fotografija na kateri je Peter Poles z "X" voditeljico, ker ta nima z njegovo družino nič skupnega!

  • Grof 09:36 11.julij 2024.

    Goran Dragić povedal žalostno o grdi ločitvi od žene, pizdek je zrel za v Plje ali pa na drevo nekje v Braziliji, bumbar pa žalostna vest, halo……pa tako ljubek par sta bila, cela Slovenija rajala ob njuni poroki….

  • Pierre 09:34 11.julij 2024.

    Mater tile naši ''slavni'' imajo VSI pametne, lepe, uspešne, nadarjene, izobražene otroke, tudi sami so lepi in uspešni.. ma za bruhat...

Sorodne novice