Magazin > VIP
18201 ogledov

Te objave bi Luko Basija in njegovo družino psihično skoraj uničile

luka basi, nastja gabor
1/2
Razkril je, kaj si misli o vsem skupaj.

Pevcu Luki Basiju je aprila sive lase povzročal gradbeni škandal, v katerega je bil vpleten v občini Ravne na Koroškem. Tam je investiral v gostinski lokal Balu, ob vznožju smučišča Poseka in težava je nastala, ker na zemljišču ni bilo pridobljenega dovoljenja za gostinsko dejavnost, kar bi moral priskrbeti investitor Basi, ta pa je to, da ni dovoljenja, izvedel ob pridobivanju uporabnega dovoljenja. Posledično so se po spletu razširile informacije, da je Basi hotel graditi na črno. 

Pevec je takrat za Žurnal24 povedal: “Trenutno se trudim to rešiti po hitrem postopku, drugače pa se mi s tem ne da ukvarjati, vse izjave sem že dal. Na kratko: zaveden sem bil s strani podjetja G-team, saj sem ob postopku pridobitve uporabnega dovoljenja izvedel šele, da objekt nima dovoljenja za gostinsko dejavnost. Podjetje mi je dalo pogodbo in jaz sem bil zaveden. Sem pa presenečen, da občina ne vidi nobenih vizij za razvoj smučišča in mi ne stoji ob strani."

Luka Basi | Avtor: osebni arhiv osebni arhiv

Dobra dva meseca kasneje je Basi priznal, da so obtožbe njega in njegovo družino zelo prizadele. Kljub temu nam je razkril, da se trenutno osredotoča na eno stvar, zaupal pa nam je tudi, kaj stoji na območju, kjer je bil načrtovan gostinski obrat: "Trenutno so načrti na območju, kjer je objekt Balu, povsem drugje. Ne nadaljujemo z gradnjo. Slika pove več kot tisoč besed. Vso energijo usmerjamo v nove zgodbe, v veliki koncert v Križankah, ki bo 28. septembra 2024. Povem vam, noro bo! To je edino, kar trenutno gradim. Nikoli pa nisem šel v projekt z mislijo, da bi brez dovoljenja karkoli naredil na črno. Saj nisem od včeraj! Od samega začetka sem bil z več strani zaveden, finančno oškodovan, predvsem pa psihično, tako jaz kot moja družina, zaradi vsega medijskega pompa, povezanega z gradnjo na črno. Edino, kar je vezano s 'črno', je fraza iz pesmi Skrito v raju: "Vse sem zate, črno in belo, angel in hudič!" ... Skrito v raju pa je tudi naziv koncerta v Križankah. To, kar sporočamo na sliki na mojem objektu, je simbolično sporočilo, kaj si mislim o vsem skupaj, kljub temu da sem bil oškodovan. Temu primerno sem tudi sodno ukrepal.”

Trenutno se je za Luko začela sezona nastopov na prostem. Pred kratkim je nastopil v Kočevju, kjer je na odru doživel zanimivo izkušnjo. Ker je pevec znan po tem, da na odru daje vse od sebe, je bilo tako tudi tokrat. Ko je pred občinstvom pokleknil, so se mu na predelu mednožja strgale hlače. Luka je situacijo mojstrsko rešil in nadaljeval s koncertom, kot da se ne bi nič zgodilo. Posnetek neprijetnega trenutka pa je objavil na družbenih omrežjih. "Ko hlače enostavno ne zdržijo vzdušja, ki ste ga včeraj pričarali v Kočevju. Vse je enkrat prvič. KOČEVJE, še enkrat hvala, bili ste fenomenalni, da nas niti ta pripetljaj ni ustavil!" je zapisal ob videu, ki si ga lahko ogledate TUKAJ.

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • bendover 09:16 22.junij 2024.

    če misliš,da znaš krulit v mikrofon še ne pomeni,da si tudi finančno pismen,vsaka šola nekaj stane

  • Majazmaja 09:36 21.junij 2024.

    Gospod ni prebral pogodbe oz. drobnega tiska in ni postavljal vprašanj, ker so mu oči zakrivali euri, za katere je mislil, da jih bo na hitro zaslužil.

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:11 21.junij 2024.

    Basi,bo treba kakšno debelo kuverto,drugač ne bo nič,če si pevec,še nisi njihov