Magazin > VIP
2732 ogledov

Tako so danes videti dekleta iz naše legendarne zasedbe Power Dancers

Pop Stars Tibor Golob
Na oder se vračajo največje domače zvezde devetdesetih!

22 let je minilo od zadnje mega pop evforije, ki je obnorela Slovenijo. 25. januarja bodo v ljubljanski Cvetličarni zavrteli časovni stroj v leto 2002 z ultimativnimi hiti 90/00 let in še enkrat zažurali z legendami. Na originalni Popstars žur vas vabijo Bepop, New Game Over, Sebastian in končno tudi Power Dancers, ki so videti, kot bi jih zamrznil čas! 

Seveda ne bo šlo brez nostalgije, spominov, presenečenj na in ob odru, predvsem pa bo to nepozaben žur za vse, ki ste včasih po stenah lepili plakate junakov zadnje slovenske mega pop evforije, z njimi peli po dvoranah od obale do Prekmurja, in znate še danes na pamet refrene hitov, kot so 'Odpelji me', 'Hočem to nazaj', 'Ujemi me' 'Ubila si del mene', 'Moje sonce', 'Ljubezen igra je za dva', 'Bomba', 'Reci, da si za' in številnih drugih.

Pop Stars | Avtor: Tibor Golob Tibor Golob

Za Žurnal24 pa so med drugim razkrili tudi najljubše trenutke iz "zlatih časov" … 

Kaj lahko pričakujemo na koncertu, stare, nove hit, duete, goste ...?

Sebastian: Predvsem smo veseli, da smo se končno uspeli za prvi skupni nastop po več kot 20 letih zbrati čisto vsi nastopajoči s prve turneje Popstars. Mislim, da bo za večino ljudi, ki jim je všeč naša glasba, že to velik dogodek, na katerega so mnogi čakali več let.

Bepop: Predlani smo v Cvetličarni že pripravili dogodek Popstars United, na katerega so se oboževalci Game Over, Sebastiana in nas treh odlično odzvali in upamo, da pripravimo še en nepozaben večer.

Game Over: Rdeča nit večera bo obujanje spominov, zapeli bomo vse svoje hite, a ne pričakujte le, da bomo prišli na oder pet, ampak prav vsi sodelujoči za ta večer pripravljamo resne pevske in plesne nastope, zagotovo pa bomo pripravili tudi kaj posebnega. O presenečenjih pa ne bi govorili, ker sicer ne bodo presenečenja. Smo pa na omenjenem dogodku v Cvetličarni leta 2022 pripravili tako presenečenja kot zapeli skupaj.

Pop Stars | Avtor: Tibor Golob Tibor Golob

Kako je danes obujati evforijo, ki je takrat vladala okoli Popstars?

Game Over: Dvajset let starejši. (Smeh) V resnici smo mi v zadnjih letih veliko nastopali tudi na študentskih zabavah in odziv je vedno odličen.

Bepop: Lepo je videti, da ta glasba po vseh teh letih še živi. Nam se dogaja, da pridejo na kakšen koncert celo tri generacije iste družine in vsi pojejo z nami.

Sebastian: Jaz sem bil edini aktiven vsa leta, brez resnega premora, a v zadnjih letih, tudi po vrnitvi Bepop in združitvi Game Over v originalni zasedbi se čuti, da imajo ljudje glasbo iz obdobja Popstars radi. Tisti, ki so nas poslušali, ker jih spominja na lepe trenutke v mladosti, zanimivo pa je, da to glasbo poslušajo tudi dvajsetletniki in otroci. Meni se še vedno dogaja, da mi otroci v plesni šoli rečejo, da bi se naučili koreografije iz kakšnega mojega videospota.

Kakšni so oboževalci ter oboževalke nekoč in danes?

Game Over: Takrat se je občinstvo bolj delilo po žanrih, tisti, ki jim pop glasba ni bila tako zelo všeč so pogosto vihali nos nad nami, če se izrazimo zelo milo. Je pa zanimivo, da ti isti ljudje danes na kakšni zabavi pridejo do nas in nam povejo, da smo pa res fajn. (smeh)

Bepop: Evforija, ki je vladala okoli vseh sodelujočih na turneji Popstars je bila neverjetna. Sploh okoli Bepop, ki smo bili izbrani na prvem talent šovu pri nas in še preden smo začeli nastopati, že znani obrazi. Kaj takega si je danes težko predstavljati. 

Sebastian: Danes je hvala bogu vse veliko bolj znosno. Včasih so si od nas želeli predvsem avtogramov, danes so glavni selfiji, pa ljudje radi pokramljajo z nami, nam povejo zgodbe iz let, ko so kot najstniki prišli na naše koncerte ali pa kako so odkrili našo glasbo preko staršev in starejših bratov. 

Game Over: Čeprav vzdušje, ki so ga pripravili predlani v Cvetličarni, je bilo pa res noro in je že skoraj spominjalo na koncerte s turneje Posptars.

Katera je najbolj nora ali pa zabavna zgodba iz časa Popstarsov in zgodnje kariere, ki vam je ostala v spominu?

Sebastian: Meni je včasih žal, da se je vse odvijalo tako hitro, da nisem mogel v tem zares uživati. Izredno smo bili natempirani: intervju, drugi intervju, čez nekaj ur nastop, pa potem vožnja na naslednji intervju ali nastop. Danes se naših skupnih nastopov veselim predvsem zaradi druženja s starimi prijatelji, uživam na fotografiranju, ob pripravi programa, v zaodrju in potem, ko stopim na oder. 

Game Over: Težko je izbrati samo eno zgodbo. Kar nekajkrat smo morali bežati pred oboževalkami. No, vedno nam tudi ni uspelo uiti čisto vsem, saj so bile nekatere zelo vztrajne. (smeh)

Bepop: Nas je zagotovo najbolj zaznamovala Nejčeva smrtna nesreča. Tisto je bil res šok. Smo pa ostali vsa ta leta v stiku z njegovo družino in res je bilo lepo, ko se nam je na zabavi Posptars United v Cvetličarni na odru za klavirjem in v pesmi Moje sonce pridružila njegova sestra Eva, s katero se nista nikoli srečala. Tisto je bil res lep trenutek.

Pop Stars | Avtor: Tibor Golob Tibor Golob

Komentarjev 1
  • Avatar karjola
    karjola 07:40 26.oktober 2024.

    Kje so pa danes vse tiste diskoteke?

Sorodne novice