Magazin > VIP
55047 ogledov

Tako se je začela ena naših najlepših ljubezenskih zgodb, ki kljub smrti še traja

Azra Širovnik Facebook
Takih ljubezenskih zgodb skoraj ni več ...

Kljub izredno žalostnim okoliščinam, leta 2022 je namreč umrla ljubezen njenega življenja, soprog Janez, pisateljica Azra Širovnik s svojo neusahljivo življenjsko energijo premaguje tudi to hudo izgubo. Zatekla se je k svoji drugi ljubezni, pisanju, in končala roman, ki pripoveduje zgodbo o njuni ljubezni, kar je nanjo vsekakor delovalo terapevtsko. Kot balzam za dušo pa je bilo tudi okolje, kjer je roman nastajal, na Azrinem ljubem Cresu in Tenerifu, kjer živi njena hčerka ter vnukinji.

20. oktobra bo minilo petdeset let, odkar sta se prvič zagledala. Azra pa je za Žurnal24 razkrila, da se je to zgodilo med predavanji. "Zgodilo se je na predavanju, ko sem sošolki razlagala, da imava same svetlolase sošolce in da iščem enega za sestro, ki ima rada svetlolase. Vsi so bili svetli, a vsi lepi. V tistem trenutku sva se zasmejali in profesor je vljudno prekinil predavanje ter počakal, zaradi česar naju je zgrabil še večji smeh. Vsi so naju simpatično pogledali, le par očitajočih oči je zrl vame, jaz pa kljubovalno nazaj. Naenkrat pa se je to spremenilo v čisto nekaj drugega. Med odmorom je nato stopil do mene in me vprašal, ali grem zvečer na zabavo, rekla sem, da ne vem, ali grem, čeprav sem bila zmenjena že z nekim drugim fantom. Nato na zabavi s tem fantom naročiva pijačo, ko do mene pride Janez, me zagrabi za roko ter odpelje na plesišče," se prvih romantičnih trenutkov še po petdesetih letih danes spominja Azra.

Pisateljica vedno odkrito govori o erotiki, zato je bila zelo iskrena tudi tokrat in priznala, da je bil Janez prvi moški, ki je v njej prebudil poželenje: "Do takrat sem mislila, da sem frigidna, saj z nobenim nisem želela ničesar imeti. Potem pa me je on poljubil na nos in čelo, meni se je svet obrnil. Z enim nežnim poljubom mi je odprl vsa seksualna občutja."

Ta ljubezen in povezanost pa ostaja tudi po soprogovi smrti. "Res sem srečnica, da sva to toliko let živela. Na najino ljubezen ne gledam z bolečino in žalostjo, to je energija, ki še kar traja, kljub temu da ga fizično več ni," še dodaja.

Komentarjev 6
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 01:41 01.julij 2024.

    Zakaj si na tak beden način kupujejo pozornost?

  • Ender3 12:43 30.junij 2024.

    Lepo je, da še vedno traja.

  • Avatar MS
    MS 11:00 30.junij 2024.

    Azra je zakon!

Sorodne novice