Magazin > VIP
6360 ogledov

Spet se veliko govori o Karlovih prstih, to pravi zdravnik

princ charles
1/4
Kralj o tem še ni spregovoril.

Kralj Karel že leta trpi za otečenimi prsti, leta 2012 jih je na poletnem obisku v Avstraliji v šali poimenoval celo ‘klobase’. Mnogi so zaradi tega zaskrbljeni. Zdravnik dr. Chun Tang je pojasnil, da obstaja veliko vzrokov, zakaj ima oseba otekle prste.

“Otečeni prsti so pogosto simptom zadrževanja vode, ki ga lahko povzročijo številna zdravstvena stanja. Klobasasti prsti, kot jih ima kralj Charles, so uradno znani kot daktilitis," je dejal. Po njegovih besedah ​​je to stanje posledica vnetja ali artritisa, več bakterijskih okužb ali celo tuberkuloze.

Med možnimi vzroki so tudi visoke ravni soli, alergijske reakcije, neželene učinke zdravil, poškodbe in avtoimunske bolezni. "Zdravljenje tega stanja je mogoče določiti, ko se ugotovi osnovni vzrok. Opraviti je treba preiskavo krvi, da se ugotovijo osnovne težave," je poudaril dr. Tang.

Prsti kralja Karla so predmet razprave na družbenih omrežjih že leta. Bili so tudi sedmi najbolj iskan izraz na Googlu v Združenem kraljestvu. Kralj ni nikoli pojasnil, kaj je vzrok otečenih prstov, so mnogi opazili, da jih je začel na fotografijah skrivati.

Svet je februarja izvedel, da ima Karel raka. Monarh se kljub bolezni hrabro udeležuje prireditev. Nazadnje se je 15. junija udeležil prireditve Trooping the colour, ki se vsako leto odvija na konjski paradi v Londonu, da bi proslavili njegov rojstni dan. Takrat se je v javnosti prvič po nekaj mesecih pojavila tudi Kate.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Gandolf 08:12 06.julij 2024.

    Posledice parjenja med sorodniki!

  • Avatar Garancija
    Garancija 10:27 04.julij 2024.

    A res moramo to gledat,bruh

  • Avatar lopov
    lopov 09:39 04.julij 2024.

    PREVEČ ŠLATA KAMELO PA JE PREVEČ SPODAJ PA MU OPEČE PRSTE