Magazin > VIP
1733 ogledov

Španska princesa: To o njej pravi nekdanji zaposleni, ki pozna njen drugi obraz

princesa leonor Profimedia
Takšna je v resnici španska prestolonaslednica.

Ko je španska prestolonaslednica Leonor dopolnila 18. let, se je zanjo veliko spremenilo. Do polnoletnosti se je sramežljiva princesa lahko skrivala za kraljem in kraljico ter včasih celo za svojo sestro Sofio, lani pa je morala stopiti v ospredje in prevzeti več kraljevih odgovornosti - včasih tudi sama. 

Čeprav se zdi, da bi Leonor krono najraje predala sestri, pa nekdanji generalni sekretar dvora Alberto Aza pravi, da ni tako. 

Aza je za dvor delal od leta 2002 do leta 2011. Leonor zato dobro pozna in pravi, da ima 18 let stara princesa pravi "temperament in disciplino", ki ju potrebuje za svoje poslanstvo. "Leonor je na impresivni poti," je še dejal Aza.

Otroci znanih in bogatih imajo v življenju mnoge privilegije, saj slavni priimki odpirajo vrata, ki drugim ostajajo zaprta. A Leonor svojega kraljevega statusa ni izkoristila, ko se je prijavila na UWC Atlantic College v Veliko Britanijo. Kot je povedal Aza, se je prijavila kot čisto običajni otroci in opravila razgovor. "Gre za slepi izbor, kar pomeni, da nihče ne ve, kdo se skriva za psevdonimom," je še razkril vir in dodal, da je bila Leonor odlična učenka. 

Aza je sicer zelo navdušen tudi nad kraljem in kraljico, ki sta po njegovem mnenju izvrstna starša. "Pri vzgoji sta pokazala veliko talenta. Morala bi napisati učbenik. Fenomenalno."

Leonor je morala sicer lanskega avgusta opraviti novo preizkušnjo. Na vojaški akademiji v Saragossi se je namreč vpisala na triletno izobraževanje. Tja sta jo pospremila starša. Bilo je čustveno. Več o tem TUKAJ

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.