Magazin > VIP
196 ogledov

Scheicherjeva od Nove zahteva denar

Marjanca Scheicher Kešpička Žurnal24 main
Nekdanja novinarka Nove Marjanca Scheicher od svojega nekdanjega delodajalca zahteva plačilo, ker naj bi v reviji objavili njeno ekskluzivno zgodbo.

Novinarka Marjanca Scheicher, ki je do lani delala za podjetje Adria Media, ki izdaja revije Nova, Story in Lea, trdi, da so v reviji Nova objavili članek, ki je bil prekopiran z njene spletne strani Podalpami.si. Članek govori o zaroki tekmovalca Tilna iz Gostilne išče šefa.

Scheicherjeva je omenjenemu podjetju izstavila račun, za nas pa pojasnila: "Prejšnji teden so prekopirali članek in ga podpisali kot ekskluzivno zgodbo. Nikjer niso navedli vira, podpisala pa se je njihova novinarka. To je navadna kraja," nam je povedala in dodala, da bo, če ji ne bodo povrnili stroškov, razmišljala o drugih načinih izterjatve denarja.

Nina Keder, ki se je podpisala pod članek, ki je bil objavljen v Novi, trdi nasprotno. "Za ta članek je bilo vse dogovorjeno. Vse, kar sem hotela imeti, sem se sama dogovorila s piarovko in dogovori so se začeli že 27. decembra. Vsi dokazi so na elektronski pošti. Zapletlo se je pri dodatnih pojasnilih, in sicer ko sem jo prosila za dodatno izjavo Tilnove zaročenke. Napaka piarovke je bila ta, da je odgovore nekaj dni zatem poslala še drugi novinarki, Marjanci Scheicher, in jo prosila, naj z objavo počaka oziroma jo spremeni, ker bo to besedilo v Novi. Marjanca pa ga je namerno objavila na svojem portalu. Kasneje se je izkazalo, da je šlo za PR-članek," je povedala za naš portal in dodala, da gre za njeno zgodbo. "Marjanca je vedela, da bo to objavljeno v Novi. To so podle laži in podtikanja. Imamo vse dokaze. Članek smo v Novi objavili v dobri veri, da je ekskluziven, saj ga v nasprotnem primeru ne bi. Da je članek že objavila gospa Scheicher, sem ugotovila v soboto, 4. januarja, torej en dan po zaključeni redakciji naše revije. Mojo trditev, da članka nisem prepisala, lahko potrdi tudi piarovka," je še pojasnila Kedrova.

Piarovka, ki je skrbela za to zgodbo, je povedala, da je ta temeljila na PR-sporočilu, pojasnila na dodatna vprašanja, ki jih je poslala Kedrovi, pa so kasneje prejeli še v drugih medijih. Kot nam je razložila, je Scheicherjeva ti dve PR-sporočili dobila, ne da bi zanju prosila.

Scheicherjeva po vsem tem trdi, da je bilo PR-sporočilo za objavo najprej namenjeno njej. Dodatnih pojasnil pa, pravi, ni dobila. "Članek nima dodatnih informacij in je prepisan od mojega. Njihovega članka nisem mogla videti, saj je bil moj objavljen tri dni pred njihovo objavo. Nisem mogla vedeti, kaj oni pripravljajo. Članek je bil najprej objavljen pri meni in jaz sem prva imela informacijo."

Komentarjev 1
  • Tarzan U Jane 09:45 14.januar 2014.

    kure se kregajo okrog zmazka nevrednega sekret papirja,ko da gre za pulitzerjevo nagrado