Magazin > VIP
5291 ogledov

Rak: Kralj Karel III. bo prekinil zdravljenje

kralj karel, camilla Profimedia
Razkrili razlog, zakaj bo britanski kralj Karel III. prekinil zdravljenje.

Britanskemu kralju Karlu III., ki se bori z rakom, so zdravniki dovolili, da za 11 dni prekine zdravljenje.

75-letni monarh, ki je kljub težki diagnozi ves čas delal, bo 18. oktobra odpotoval v Avstralijo. Najprej se bo ustavil v Sydneyju in Canberri, takoj zatem pa bo sledil državniški obisk Samoe v južnem Pacifiku, kjer se bo udeležil srečanja voditeljev vlad Commonwealtha.

Diagnozo je Karel dobil februarja po operaciji prostate in od takrat prejema tedensko zdravljenje. Kralj bo zdravljenje nadaljeval takoj, ko se vrne nazaj v domovino.

Kot piše Daily Mail, kralja in kraljico Camillo čaka zelo natrpan urnik, ki jima omogoča le en prost dan. Viri sicer poudarjajo, da je bil program organiziran v tesnem sodelovanju s kraljevimi zdravniki, s Karlom seveda tudi tokrat potuje zdravnik, kar je običajna praksa pri voditeljih.

Dolgo pričakovano potovanje je zelo pomembno, saj je to njegov prvi obisk Avstralije, odkar je postal kralj, in njegovo prvo srečanje z voditelji Commonwealtha.

Kralj je deloholik, zato ni poslušal svetovalcev in žene, ko so ga pozvali, naj upočasni tempo. Za razliko od Kate, ki je le kratek čas pozneje javno razkrila, da se tudi ona bori z rakom, si Karel ni vzel odmora. Kralja delo "napolni z energijo", pravijo, zato je zanj pomembno, da se drži svoje rutine. 

Do odhoda bo kralj ostal na Škotskem, kjer si bo čas krajšal s sprehodi in iskanjem gob. Viri po poročanju Daily Mail pravijo, da je dobre volje in da zdravljenje poteka bolje, kot je bilo pričakovano.

 

Komentarjev 1