Magazin > VIP
1777 ogledov

Raiven: Ne boste verjeli, kdaj je izvedela, da gre na Eurosong

raiven Žurnal24
Ni da ni, Sara Briški Cirman, bolj znana kot Raiven je fenomen ...

Ni skrivnost, da ste si tega želeli, na Emi ste namreč sodelovali že trikrat. Po tem, ko ste vodili letošnjo Popevko, pa se je začelo govoriti, da nas boste na Evroviziji zastopali vi, ste takrat že vedeli?

Nisem vedela, izvedela sem pred dobrim tednom. Povabili so me, jaz pa sem poslala skladbo in šla skozi ta proces strokovnih komisij. 

Ste takoj vedeli, da si želite na Evroviziji nastopiti s skladbo Veronika, ki govori o Veroniki Deseniški?

Ne. Kolebala sem med dvema skladbama, saj pesem ni bila namenjena za Evrovizijo, pač pa je pripravljena za moj prihajajoči album.

Izšla je že vaša skladba Ikona, ki govori o Lepi Heleni, sedaj še Veronika Deseniška, kako ste se odločili, da bodo tokrat navdih vse te zgodovinske ženske?

Napisala sem si ogromno žensk, katerih zgodbe so mi bile zanimive, ko sem začela pisati glasbo, pa so se nekako združile. Na albumu bo vsaka pesem nosila zgodbo ene.

Se boste tudi vi, tako kot so to storili Joker Out, odločili za evropsko turnejo, kjer boste skladbo predstavili že pred Evrovizijo?

Če bo le mogoče, bom v čim večih državah.

Že veste, kakšen bo koncept nastopa na Evrovizijskem odru?

Da, koncept je že zastavljen. Lahko povem, da bodo sodelovali tudi baletniki SNG Opera balet.

Album, koncerti, operne vloge, študij psihoterapije, sedaj še nastop na največjem Evropskem odru. Koliko ur ima vaš dan?

Dan je dolg, po navadi se konča okoli polnoči. Moja noč je bolj kratka, saj se zbujam že ob šestih zjutraj.

Po magisteriju iz glasbe, ki ste ga zaključili leta 2021, ste se odločili še za študij psihoterapije. Tudi zato, ker bi radi rešili svoje težave, morda kakšne travme?

Zagotovo, če ne greš iz tega vzgiba, da najprej pomagaš sebi, potem tudi drugim nikoli ne moreš. Mislim, da ima vsak nekaj, vsi smo sod brez dna, po katerem lahko brskamo celo življenje. 

Bo Raiven nekoč psihoterapevtka?

Za študij sem se odločila zase, ne zaradi poklica, a me je tako navdušil, da se bom s tem ukvarjal, kolikor mi bo dopuščala moja glasbena pot. Glasba bo vedno prva, čeprav je tudi psihoanaliza nekaj, brez česar si življenja sploh več ne znam predstavljati. 

So z novim znanje o sebi in soljudeh odpadli tudi nekateri odnosi?

Zagotovo. Veliko ljudi, ki se odpravi na to študijsko pot, se verjetno ne zaveda, da bodo morali povsem spremeniti svoj način življenja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice