Magazin > VIP
3202 ogledov

Pred kamere se vrača voditelj, ki so si ga naše televizije kar podajale!

Luka Svetina Planet TV
Prvič že to nedeljo!

Na Planet TV se vrača pogovorno-analitična oddaja Ura Moči, prvič že to nedeljo ob 18.20. Voditelj Luka Svetina ob tem pravi: “Kot že do zdaj se bomo lotevali najbolj zanimivih družbenopolitičnih tem, ki v aktualnem tednu odmevajo v slovenskem prostoru. Odpirali in komentirali bomo teme, o katerih se krešejo mnenja, interpretirali bomo poteze in dejanja vladajočih, ki imajo posledice za ljudi.”

Luka se je Planet TV pridružil marca. Pred tem je bil več kot eno leto na RTV SLO, kjer je vodil Odmeve.

"Vrniti se na Planet točno po dveh letih, odkar sva s kolegico Valentino Plaskan vodila oddajo Slovenija izbira, tj. soočenja pred državnozborskimi volitvami, je vsekakor nostalgično. Takrat sem se prvič preizkusil v takšni vlogi, na kateri izmed večjih slovenskih televizij, bilo mi je v veselje delati z ekipo na Planetu, oddaja pa mi je takrat služila tudi kot karierna odskočna deska. V kratkih dveh letih se je marsikaj spremenilo, vračam se precej bolj izkušen in z bolj debelo kožo,” je povedal ob vrnitvi na Planet TV marca.

Leta 2022 so Luki Svetini ponudili vodenje Odmevov. Njegov prihod na RTVS je dvignil veliko prahu, saj je Svetina nekoč delal za Novo24. O pritiskih, ki jih je bil takrat deležen, je tudi javno spregovoril. Povedal je, da mu je bila takoj po prihodu prilepljena etiketa Janševega voditelja. 

"V času svoje kariere, ki sem jo preživel na mediju Nova24TV, sem se navadil na vsakodnevne grde poglede, zbadljivke, podcenjevanje in diskvalifikacijo novinarskih kolegov. Vzel sem v zakup dejstvo, da so kritike do samega medija tudi upravičene, uredniška politika ni bila vedno prava in ljudje niso neumni in so to videli. Za slab ugled v javnosti si je v precejšnji meri moja bivša televizija kriva tudi sama. Verjel pa sem, da bodo ljudje prepoznali, da stojim za tistim, kar jaz delam. In kar nekaj nas je bilo takih. Bivši novinarji in novinarke Nove24TV danes delajo na POP TV, A Kanalu in RTV in so tam vidni obrazi. Nisem edini, ki je odšel drugam. Proizvedla je kar nekaj dobrih novinarskih kadrov in nihče me ne more prepričati v nasprotno," je zapisal Svetina.

"Priznam, da sem takšne diskvalifikacije vnaprej pričakoval in se poskušal nanje psihično pripraviti. Danes ugotavljam in potrjujem, da nikoli nisi zares pripravljen na medijske napade. Če si človek, se te negativno medijsko pisanje dotakne. In se je dotaknilo tudi mene - in moje družine," je povedal decembra 2022.

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.