Magazin > VIP
2749 ogledov

Po aferi s Planet TV sedaj nominiran za ta častni naziv

Denis Malačič Instagram
To je naznanil z velikim ponosom.

Novinar in voditelj Denis Malačič je na Facebooku z velikim ponosom naznanil, da je bil nominiran za LGBT+ osebnost leta. “Spoštovani prijatelji, z velikim ponosom vas obveščam, da sem bil nominiran za LGBT+ osebnost leta. Ta častna nominacija me neizmerno veseli, saj predstavlja priznanje za moje delo in predanost boju za pravice in enakost LGBT+ skupnosti /…/,” je zapisal. 

Malačič, ki se je decembra odpovedal voditeljski vlogi oddaje Planet 18 na Planet TV zaradi gonje, ki so jo pod novim odgovornim urednikom izvajali proti LGBTIQ+ skupnosti, se je tega dotaknil tudi v tokratnem zapisu: “Sovražno nastrojeno medijsko poročanje in politični manevri, ki ciljajo na omejevanje naših svoboščin, zahtevajo našo aktivno in odločno reakcijo. Moje delo in boj proti temu sta le majhen del širše bitke za enakost in pravičnost. Kot vam je verjetno znano, sem se decembra odpovedal vsem svojim funkcijam v televizijskem informativnem programu, novinarski, voditeljski in uredniški vlogi, saj si kot pripadnik mavrične manjšine nikoli ne bi opravičil, da bi bil del sovražne propagande. Navsezadnje 28. člen Kodeksa novinarjev Slovenije pravi: “Novinar ima pravico zavrniti delo, ki je v nasprotju s tem kodeksom in profesionalnimi standardi novinarskega poklica.” Ostal sem zvest sebi in vrednotam, v katere verjamem in jih zagovarjam, sem pa ob tem ostal brez velikega dela sebe, ki sem ga imel tako zelo rad /…/”

Malačič, ki ne skriva, da je pripadnik LGBT skupnosti, je sledilce pozval, naj glasujejo zanj, saj smo v teh časih znova priča naraščanju sovražnosti in diskriminacije. Podal je primer, ko so v Mariboru nedavno verbalno napadli moška, ker sta se držala za roke. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Ender3 14:49 20.april 2024.

    Edino pravilno, zakaj bi skrival in tajil..

  • Plavi-mil 10:02 20.april 2024.

    Zakaj se on hvali?