Magazin > VIP
2155 ogledov

Obletnica smrti: Robert Erjavec bi bil tega poklona več kot vesel ...

robert erjavec POP TV
10. septembra je umrl priljubljeni napovedovalec vremena, novinar in voditelj Robert Erjavec. Star je bil komaj 52 let.

10. septembra 2023 je Slovenijo šokirala vest, da nas je za vedno zapustil Robert Erjavec. 

Erjavec, ki je zase dejal, da je po duši Dolenjec, je bil najbolj znan po napovedovanju vremena na POP-TV, kjer je deloval več kot 25 let, bil je tudi TV voditelj v šovu Sanjska ženska. Delal pa je tudi kot radijec. Radijsko kariero je začel v Trebnjem na radiu Max, predvsem Dolenjci pa so ga radi dolga leta spremljali na radiu Krka. Številni ga poznajo tudi kot povezovalca na različnih prireditvah. 

Erjavec je dočakal le 52 let, zanj je bil usoden infarkt. Nekaj dni po njegovi smrti se je razširila vest, da so neznanci vlomili v njegov avto in hišo. 

Ekipa 24UR pa je sedaj sporočila lepo vest. Robiju so se namreč ob prvi obletnici smrti poklonili na prav poseben način - z vremensko postajo. 

"Leto je minilo, odkar je prenehalo biti srce našega Robija Erjavca. In danes je, v njegov spomin, v krajih, ki jih je imel najraje, postavljena vremenska hišica. Po zaslugi Robijevega sodelavca in prijatelja, Roka Nosana. In potem vseh, ki smo ga imeli radi. In ga ne bomo nikoli pozabili. Ko je @nosanrok razkril idejo, kako bi počastili njegov spomin, se je začelo sodelovanje src, do katerih si je Robi utiral poti ... Zdaj je rezultat postavljen - na Velikem Slatniku, na Machovi učni poti," so zapisali njegovi sodelavci, vremenski prognostik Nosan pa je dodal: "Robi je bil človek, ki je živel za vreme, naravo in svet okoli sebe. Bil je poln domislic, pronicljiv in me znal bodriti tudi, ko mi je bilo težko. Svoje izkušnje in znanje je zelo rad prenašal na mlajše sodelavce. Predvsem pa je bil človek akcije – nekdo, ki ni samo govoril, ampak je vedno nekaj počel, prispeval in bil gonilna sila na številnih področjih. Vedno je bil pripravljen pomagati in deliti nasvet z nasmehom, ki ti je vlil energijo in zaupanje. Tako kot je Robi znal priskočiti na pomoč, sem želel jaz storiti nekaj, kar bi povezovalo njegovo ljubezen do vremena in narave z njegovim domačim krajem. Ko sem razmišljal o tem, kako bi lahko to najbolje naredili, se mi je zdela vremenska postaja na Machovi učni poti popoln način, da ne le ohranjamo spomin nanj, ampak tudi spodbudimo ljudi k opazovanju in razumevanju vremenskih pojavov, ki so bili Robiju tako blizu."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 24UR (@24ur)

Komentarjev 1
  • Ender3 09:48 16.september 2024.

    Poleg bi sodila še kakšna Kanglerjeva ptičja hišice. Sploh pa, kje so na POPtv našli prognostika Nosana. Dobra služba ni kaj.