Magazin > VIP
12571 ogledov

Ob rojstnem dnevu našo voditeljico ta izguba še bolj boli

alenka kesar Facebook
Na svoj rojstni dan se je spomnila na svojo pokojno mamo.

Pisateljico, novinarko, urednico in voditeljico Alenko Kesar, ki se je gledalcem v srca usidrala kot voditeljica rubrike Vizita na Pop TV, je za rojstni dan prevevala tudi otožnost. To je bil namreč še en rojstni dan, ko ji ni mogla čestitati predraga mama, saj je za posledicami raka umrla leta 2018. 

“Na rojstni dan jo pogrešam še bolj. Z očetom bi me poklicala že zjutraj in mi zaželela vse najboljše! Danes, v jutranjem očetovem klicu je bila vsa ljubezen na tem svetu. Njuna skupna ljubezen do mene,” je zapisala na Instagramu. 

Alenka Kesar | Avtor: Instagram Instagram

Alenka se je pokojni mami poklonila s knjigo Da bi sladko zaspala. O občutkih izgube te ljubljene osebe je v svoji knjigi zapisala: "Nikoli ne bom mogla preboleti smrti svoje mami, ampak pri tem ne bom umrla. Misli nanjo so nekaj najlepšega, nekaj najbolj svetega. Zaradi tega se je tudi rodila moja nova knjiga. Besedilo je nastajalo v mojih mislih vse, odkar je umrla moja mami. To je bil najtežji, najhujši in najbolj brutalen poseg v moje srce do zdaj. Tri leta mamine bolezni, med katero sva si bili še bliže kot sicer, je opredelilo moj pogled na življenje, boj z boleznijo in žalovanje, ki je sledilo izgubi mami. Ta se je raku morala predati povsem izčrpana, ko je naredila vse, kar je bilo v njeni moči. Izguba mame in žene pa je močno ranila našo družino in nas za nekaj časa spravila na kolena. A ko potegnem črto, je to zgodba o ljubezni. O ljubezni med mamo in hčerko ter o moči, ki jo človek črpa iz sebe v najtežjih trenutkih.”

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Pierre 12:44 26.april 2024.

    Naša mama je tud umrla za rakom...