Magazin > VIP
10035 ogledov

Nuša Lesar je spregovorila o svoji diagnozi

Nuša Lesar Instagram
Pravi, da ji ne dela velikih težav.

Voditeljica Nuša Lesar je na Instagramu sledilcem razkrila, da ima motnjo, s katero se sooča 5 do 10 odstotkov svetovne populacije - disleksijo.

Povedala je, da ji disleksija ne dela velikih preglavic, a se včasih zmoti, ko gre za številke. To se ji je zgodilo tokrat, morala bi namreč voditi oddajo Svet na Kanalu A, a je zamešala datum. Namesto nje je v oddajo vskočil Gregor Trebušak.

Disleksijo Inštitut za Disleksijo omenja kot drugačnost v dojemanju zunanjega sveta in odzivanju nanj. Stara opredelitev zajema le težave z branjem, pisanjem, črkovanjem, novejša pa se osredotoča na celotni miselni proces pri dislektikih, ki je ustvarjalen. 

Nuša se je na male ekrane vrnila julija po enoletni odsotnosti zaradi porodniškega dopusta. Ob tem je sledilcem razkrila, da je bila rahlo neprespana, živčna in predvsem vzhičena.

Njeno živčnost je izkoristila voditeljica Pop-Ina Ota Roš, ki si je Nušo dobro privoščila: "Nušo bomo presenetili, je direkt s porodniškega dopusta. Točno vem, kako je to. Prideš v službo in misliš, da vse veš in da je vse isto, kot je bilo, ampak prideš in se počutiš, kot da si na postaji za hitri vlak. Vlaki peljejo in ti ne moreš skočiti gor. Ta občutek ima sedaj Nuša. In s tem občutkom jo bom sedaj še po glavi, ker jo bom sredi oddaje presenetila. A sem zelo zlobna? Ja!,” je povedala pred presenečenjem. Nuši je sredi vodenja oddaje stekla v objem in z njo naredila kratek intervju.

Nušo je v času porodniške nadomeščala voditeljica Suzana Perman, ki je pred kratkim sporočila, da se s Pop Tv-ja poslavlja. Kakšno presenečenje so ji pripravili sodelavci, poglejte TUKAJ.

Permanova se bo sedaj ukvarjala s poučevanjem retorike.

 

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.