Magazin > VIP
12211 ogledov

Novi fosili: Umrla hrvaška glasbena legenda

rajko dumić Goran Jakus/Pixell
Rajko Dujmić je imel pretekli teden hudo prometno nesrečo.

Preteklo sredo se je v prometni nesreči hudo poškodoval nekdanji vodja zagrebške pop skupine Novi fosili in skladatelj Rajko Dujmić. Utrpel je hude poškodbe glave, zaradi katerih so ga zdravniki dali v umetno komo, iz katere se ni več zbudil. Dujmić je dočakal le 65 let.

Dujmić je zaradi prevelike hitrosti med vožnjo v ovinku izgubil oblast nad vozilom. Avto je zletel s ceste, Dujmić pa je padel iz svojega vozila.

Kot piše 24sata, je bil Dujmić eden "najbolj plodnih skladateljev v vsej zgodovini hrvaške diskografije".

"Že od rane mladosti je bila glasba moj edini način komuniciranja z ljudmi. Tako je tudi ostalo. Z glasbo se najbolje izražam,“ je nekoč dejal. Svojo prvo pesem Smij se je napisal pri 13. letih. Veliki preboj mu je uspel s skupino Novi fosili, ki so včasih veljali za najbolj popularen bend v Jugoslaviji. Njihova plošča Budi uvijek blizu se je prodala kar 500.000-krat, koncertirali so po celem Balkanu, a tudi v Kanadi, Rusiji in ZDA ter tudi po številnih evropskih mestih. 

Rajko in njegova žena sta na dan, ko se je ponesrečil, praznovala 23. obletnico. Praznovati sta namerava v restavraciji, a Rajko je želel ženo pred tem presenetiti še z darilom. Skočil je v avto, da bi ga šel iskat, a usoda je imela drugačne načrte.

Družini izrekamo sožalje.

Joonglaa star | Avtor:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.