Magazin > VIP
3126 ogledov

Ni bilo lahko, a princ in princesa sta le sprejela odločitev o ločitvi

Tatiana Blatnik Profimedia
Sporočili, da je kraljevega zakona dokončno konec.

Tatjana Blatnik, prva princesa slovenskih korenin in grški princ Nikolaos se na presenečenje vseh ločujeta, saj sta bila še pred nekaj tedni skupaj v Windsorju, kjer so se ob prvi obletnici smrti poklonili njegovemu pokojnemu očetu Konstantinu II. Takrat ni bilo niti slutiti, da med zakoncema škriplje, zato je novica o ločitvi presenetila številne.

Kraljevi par je ta teden sporočil, da sta se po 14 letih zakona odločila sporazumno končati zvezo. Da odločitev ni bila lahka, a sta jo sprejela z veliko spoštovanja drug do drugega ter do lepih trenutkov, ki sta jih preživela skupaj. "Njun odnos ostaja spoštljiv in razumevajoč, še naprej bosta živela in gradila življenje v Grčiji, družina pa bo oba podpirala," so še zapisali na spletni strani grške kraljeve družine in se zahvalili za spoštovanje zasebnosti. 

Tatiana Ellinka Blatnik je rojena v Caracasu v Venezueli, oče je Slovenec Ladislav Vladimir Blatnik, mati pa je Nemka Marie Blanche Bierlein. Po materini strani se po Tatianinih žilah pretaka modra kri, saj je bila babica nemška grofica Elinka von Einsiedel. Njen oče je bil v Venezueli zelo spoštovan izdelovalec čevljev, med drugim je izdeloval čevlje tudi za vojsko. Družina je tri leta po rojstvu Tatiane zapustila Venezuelo ter se preselila v Švico. Tatiana je očeta izgubila zelo zgodaj, saj je oče umrl, ko je imela komaj šest let. V Švici je najprej obiskovala prestižno šolo, kasneje pa študij nadaljevala v Združenih državah Amerike na univerzi Georgetown. Po vrnitvi v Švico je študij nadaljevala, po študiju sociologije v Ameriki se je takrat odločila za smer komunikologije. 

Kasneje je delala v modnih vodah, kot desna roka priznane modne kreatorke. V tistem času je spoznala tudi princa Nicolaosa, sina nekdanjega grškega kralja Konstantina II. Po šestih letih zveze sta se leta 2010 poročila in tako je Tatiana postala čisto prava princesa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice