Magazin > VIP
12451 ogledov

Nečakinja Donatelle Versace izgubila obe nogi

Giusy Versace
Giusy Versace je borka.

Giusy Versace, televizijska voditeljica, pisateljica in političarka, je v Italiji velika zvezda. Njena usoda se je naših zahodnih sosedov močno dotaknila. Lepotica je namreč pred 13 leti na avtocesti doživela hudo nesrečo, v kateri je izgubila obe nogi. Na beneškem filmskem festivalu je 41-letnica po zelo dolgem času spet spregovorila o tej boleči temi.

22. avgusta 2005 se je začelo Giusyjino novo življenje. Do tega dne, ko bi skoraj umrla, se je temnolaska ukvarjala z modo, tako kot njena slavna sorodnica Donatella Versace. Ker je bila kot menedžerka odgovorna za stranke, je prekinila svoj dopust, da bi enemu od svojih klientov pomagala. V slabem vremenu je izgubila nadzor nad svojim vozilom in treščila v obcestno ograjo. »V tem trenutku sem spoznala, da želim živeti in videti obraze svojih najbližjih. Počutila sem se izgubljeno, ker sem mislila, da sem izgubila vse, in takrat sem se začela boriti,« je povedala v pogovoru za RTL.

Giusy Versace | Avtor: Profimedia Profimedia


Njen boj sedaj traja že 13 let. Potrebovala je dve leti, da se je znebila bergel in invalidskega vozička. Postajala je vse močnejša in hitrejša ter se posvetila športu. Na paraolimpijadi je v teku na 100 metrov osvojila devet medalj. »Smrti sem zrla v oči, zato sedaj želim početi le še stvari, ki imajo neki smisel. Ne smemo obupati. Treba se je boriti in biti hvaležen,« še pravi Giusy, ki je pred tremi leti zmagala, v italijanski različici šova Zvezde plešejo. In kaj jo je nesreča še naučila? Da si ni dobro postavljati dolgoročnih načrtov, saj se lahko življenje iz ene sekunde na drugo spremeni.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.