Magazin > VIP
81 ogledov

Miss Universe 2013 je Nina Đurđevič

Nina Đurđevič
1/16
Suzana Kos
Med 14 finalistkami je 22-letna Mariborčanka osvojila tako prestižni naslov miss Universe 2013 kot naslov miss fotogeničnosti.

Kaj je v življenju pomembnejše – biti pameten in načitan ali spreten in iznajdljiv? "Po mojem mnenju je bolje biti spreten in iznajdljiv, za načitanost imaš v življenju še dovolj časa,“ meni 22-letna Nina Đurđević iz Maribora, ki jo je sinoči strokovna žirija izbrala med 14 finalistkami za miss Universe 2013; pridobila pa je tudi naslov miss fotogeničnosti.

Glavna nagrada Miss Universe Slovenije je letos štipendija v višini 20 tisoč evrov za štiriletni študij na zagrebški fakulteti za ekonomijo in menedžment, ki spada med najbolj kakovostne poslovne šole na svetu. Med dekleti, ki so v preteklosti nosila ta naslov, je bila na primer leta 2002 Iris Mulej.

Svetovni finale v Moskvi

Letošnja zmagovalka Miss Universe Slovenije bo v začetku oktobra odpotovala na svetovni izbor Miss Universe, ki bo 9. novembra v Crocus City Hall v Moskvi. Dekle, ki zmaga na izboru za miss Universe, eno leto živi v New Yorku, se pojavlja na prestižnih dogodkih in rdečih preprogah ter sodeluje s številnimi dobrodelnimi organizacijami, zlasti tistimi, ki se ukvarjajo s preprečevanjem širjenja virusa HIV in pomočjo tistim, ki trpijo zaradi aidsa. Sodeluje tudi z različnimi društvi in organizacijami, ki pomagajo ženskam, obolelim za rakom dojk ali materničnega vratu, nekatere od misic pa so postale tudi ambasadorke dobre volje pri Združenih narodih.

Pred izborom – nervoza

Miss Universe je najprestižnejše lepotno tekmovanje na svetu, ki ima 62-letno tradicijo. Od leta 1996 je izbor v lasti Donalda Trumpa in televizijske hiše NBC. Lastnik licence za izbor v Sloveniji in na Hrvaškem je Vladimir Kraljević, ki nam je pred izborom dovolil pokukati v zakulisje. Med dekleti je bilo precej nervoze pred finalno odločitvijo. "Predsodki glede tovrstnih tekmovanj so odveč. To so sposobna dekleta, ki tu pridobijo veliko uporabnih izkušenj in našemu kraju prinesejo dodatno prepoznavnost, na mednarodnem izboru pa naše ambasadorke seveda povečujejo tudi prepoznavnost naše države,“ je ocenila ena od članic žirije, piranska podžupanja Meira Hot.

Finalistke so se pomerile v dveh izhodih – v kopalkah in v večernih oblekah, med publiko pa smo našli tudi dve dekletci iz Zagreba, šestletno Bugo in desetletno Bruno, ki sta čakali mamo (vizažistko), da opravi svoje delo. "Najbolj so nam všeč obleke, tole tekmovanje je za naju prvo, super je,“ sta dejali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.