Magazin > VIP
1685 ogledov

Melania Trump objavila video, ki njenemu soprogu ne bo niti malo všeč

Melania Trump Profimedia
Melania Trump se glede te teme s soprogom očitno ne strinja.

Melania Trump (54) se je med volilno kampanjo svojega moža Donalda Trumpa (78) doslej držala bolj v ozadju. V redke intervjuje in izjave na platformi X se je pustila prepričati le v sklopu promocije za svoje spomine Melania, ki bodo izšli prihodnje teden.

V pogovoru za Fox je Melania spregovorila o knjigi in razkrila tudi skrivnosti iz svojega zakonskega življenja, med drugim tudi, kam jo je Donald Trump odpeljal na prvi zmenek

Nekdanja prva dama ZDA pa je sedaj javnost presenetila z videom, ki njenemu soprogu ne bo všeč. Melania se je namreč zavzela za pravico do splava. "Posameznikova svoboda je temeljno načelo, ki ga varujem. Ko gre za to pravico, ki jo imajo vse ženske od rojstva - pravico do osebne svobode - ni prostora za kompromise. Kaj pravzaprav pomeni moje telo, moja izbira?" je nekdanja prva dama povedala v videu, objavljenem na X.

V svoji knjigi je bila Melania glede tega vprašanja še bolj jasna. Po poročanju The Guardiana je zapisala: "Zakaj bi moral nekdo drug  imeti moč odločati o tem, kaj ženska počne s svojim telesom? Temeljna pravica ženske do osebne svobode, do lastnega življenja, ji daje pooblastilo, da prekine nosečnost, če želi."

Njeno stališče do splava nasprotuje mnenju njenega moža. Trump si pripisuje zasluge za to, da je leta 2022 vrhovno sodišče ZDA tesno, s petimi glasovi za in štirimi proti, ovrglo 50 let staro razsodbo Roe proti Wade, ki je uzakonila umetno prekinitev nosečnosti.

Nekdanji predsednik je za Fox News v četrtek povedal, da se je s svojo ženo pogovarjal o tem, ali naj svoje stališče glede splava vključi v spomine ali ne. Svetoval ji je, naj "napiše to, v kar verjame."

"Ljudje imajo nekdanjo prvo damo radi. To lahko potrdim. Rekel sem: 'Sledi srcu.' To rečem vsem. Nekateri ljudje so zelo, zelo desni glede tega vprašanja, kar pomeni, da ne poznajo izjem, in potem so tu še drugi ljudje, ki na to gledajo nekoliko drugače," je še dejal Trump.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.