Magazin > VIP
7425 ogledov

Mama vojnega veterana se je obrnila proti princu Harryju

princ harry Profimedia
Princ Harry je prejel nagrado, ki je ime dobila po ameriškem veteranu. Njegova mama je temu nasprotovala.

Princ Harry se že leta predano zavzema za vojne veterane. Leta 2014 je začel z igrami "Invictus Games", v katerih tekmujejo nekdanji vojaki, ki so bili ranjeni ali pa so med opravljanjem dolžnosti zboleli. Igre potekajo na vsaki dve leti.

V ZDA so Harryju za trud podelili "nagrado Pat Tillman". Gre za posebno kategorijo ameriške športne nagrade ESPY. Mama padlega vojaka Pata Tillmana († 27) se s tem ne strinja. "Šokirana sem, da je bila izbrana tako kontroverzna in polarizirajoča oseba," je dejala in dodala: "So ljudje, ki delujejo v veteranski skupnosti in delajo velike stvari, da bi veterane podprli, vendar nimajo denarja, virov, zvez ali privilegijev kot princ Harry. Verjamem, da bi morali biti ti ljudje namesto njega nagrajeni.”

Z mamo so se mnogi strinjali. Konec tedna je bila na platformi "change.org" objavljena celo peticija z zahtevo, naj organizatorji še enkrat premislijo, ali je ta odločitev prava, poroča Bild.

"Obtožili so ga, da je z javnim razkrivanjem vojaških pobojev ogrožal svojo enoto," pišejo pobudniki peticije. "Za razliko od njega je bil Pat Tillman simbol dolžnosti, časti in žrtvovanja," še pravijo.

Padli vojak je bil uspešen igralec lige NFL, a je po napadih 11. septembra opustil kariero, da bi se boril za svojo državo. Tillman je bil leta 2004 ubit v Afganistanu, star komaj 27 let.
 

Komentarjev 1
  • Pierre 11:44 12.julij 2024.

    In KAJ imamo MI s temi ''zgodbami''