Magazin > VIP
3479 ogledov

Macron: "Telesni stražar ni moj ljubimec"

Macron in Trump med stiskom rok Epa
Francoskemu predsedniku Emmanuelu Macronu že drugič obesili morebitno gej afero.

Emmanuel Macron se v zadnjih dneh bori proti poročanju medijev, ki so mu pripisali afero z nekdanjim telesnim stražarjem Alexandrom Benalla, kateremu naj bi izdal kode francoskih jedrskih bomb, piše hrvaški portala 24sata. Po Benallovem škandalu 1. maja letos, ko je med protesti v Parizu, izven službenega časa s policijsko čelado na glavi znesel nad protestniki, kar je Macron označil za veliko razočaranje in izdajo, so se sedaj pojavile še govorice bolj osebne narave, ki pa jih francoski predsednik ostro zanika. "Alexander ni moj ljubimec in ni imel dostopa do jedrskih kod," je dejal predsednik. 

To ni prvič, da je moral Macron zanikati morebitno gejevsko afero. Povezovali so ga tudi z direktorjem francoskega radia, Mathieuom Galletom, ki naj bi ga Macron celo sam odstavil s tega položaja, da bi utišal govorice.

Francoski predsednik je razočaran nad poročanjem medijev o telesnem stražarju in meni, da mediji danes ne iščejo resnice, le te pa mu očitajo, da nekdanjega sodelavca ni ustrezno kaznoval in ga pravočasno predal pravosodnim organom, kar Macron zanika. "Tudi ugledna republika lahko naredi napako. Če iščejo krivca, sem to jaz. Jaz sem podaril zaupanje Alexandru Benalla. A nihče v moji pisarni ni bili nikoli nad zakonom republike," je dejal. 

Komentarjev 1