Magazin > VIP
8575 ogledov

Lepi Dasa danes še lepši!

Vlado Pilja facebook
Kaj Lepi Dasa počne danes?

Pevec Vlado Pilja je bil pred več kot desetimi leti del turbofolk glasbene scene in slovensko občinstvo je navdušil predvsem s pesmijo Joške do Koroške. Nekaj časa je nastopal tudi v spremljevalni skupini pevke Nuše Derenda in leta 2010 nastopil na Emi, kjer je s pesmijo Tudi fantje jočejo zasedel 11. mesto.

Pevec se je udeležil tudi resničnostnega šova Big Brother in takrat je povedal: “Vesel sem bil, da se lahko vrnem nazaj domov, k svoji boljši polovici in otroku. Želel sem ven, ker se v to igro nisem mogel vklopiti, kar sicer ne pomeni, da je šov slab. Pač ne gre za šov, ki je primeren za človeka, kot se jaz. Če bi bil dlje časa v hiši, bi se verjetno vklopil, v teh dveh tednih pa to ni bilo mogoče. Šov sem spremljal, a ne redno, tako da vseh pravil Big Brotherja nisem poznal. Nisem konfliktna oseba, ki bi šel nekoga provocirat, čeprav mu je Big Brother to ukazal.”

Glasbenik, ki smo ga lahko videli tudi v oddaji Znan obraz ima svoj glas, ima prvega sina s Simono Goršak, drugi sin Nikolaj pa se mu je rodil v razmerju s Katarino Lušino. Kot je videti iz objav na Facebooku, Pilja sedaj uživa s svojo partnerko Andrejo Ovnik. Na fotografijah je 50-letni Vlado za svoja leta videti zelo mladostno.

Vlado Pilja | Avtor: facebook facebook

Leta 2022 je po desetih letih premora Pilja izdal pesem z naslovom Toda jaz sem ti oprostil. Takrat je za Slovenske novice povedal: “Dobil sem povabilo Sama Jezovška, izvrstnega pianista, ki igra pri Šank Rocku in Marku Vozlju, da bi naredili pesem v sodelovanju moškega pevskega zbora Oplotnica. Kot solist z zborom nisem nikoli sodeloval, a pesem me je navdušila, saj je romantična balada.”

Za omenjeni medij je istega leta pevec razkril tudi, zakaj nerad nastopa na porokah. “Poroke so ekstra stresne, ker mladoporočenca, predvsem nevesta, pričakujeta, da bo vse kot iz pravljice ali filma, da bo vse idealno in s to mislijo glasbenike spravijo v tak stres, da se zgubita sproščenost in spontanost. Najprej, seveda, otvoritveni ples, ki mora biti protokolaren, ne glede na to, da morda kdo od mladoporočencev ne zna plesati. Drugo, drama okoli izhodov hrane, kako, kdaj, kje in zakaj. Tretje, starejše svate vedno posedejo za mizo blizu zvočnikov, da se potem celo ceremonijo pritožujejo, češ, da je glasba preglasna in se ne da pogovarjati. Četrto, razna negodovanja zaradi repertoarja pesmi. Eni bi narodnozabavne, spet drugi bolj dalmatinske, tretji bolj opcijo Ceca, Halid Bešlić, četrti rock. Skratka, nikakor jim ne moreš ustreči. Sledijo še razne igrice, vodenje programa, lovljenje šopka, iskanje podvezice, rezanje torte. Drama na dramo, na koncu se ga pa še vsi napijejo in je vse narobe,” je zaupal Vlado.

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Grof 14:30 02.junij 2024.

    Lepi Dasa, ti,a ima lepa Blagnetka še Ludvika v mednožju, še tako cveti kot takrat v starobniku, ko jo je …

  • Enzgg4 12:23 02.junij 2024.

    Dajte si ga na nočno omarico, če vam je tko všec. Sicer pa, kdo sploh je to? A res nimate kaj pametnejsega za pisat kot tam o nekih brezveznikih, za katere še noben ni slišal?

  • Pierre 10:38 02.junij 2024.

    Bezveznjačino jedna!!!