Magazin > VIP
70413 ogledov

Lagal: Murko po 15 letih priznal, da je ‘nategnil’ celo Slovenijo

Damjan Murko instagram
Damjan Murko je nedvomno kralj samopromocije.

Slovenski mediji so leta 2009 burno poročali, kako so pevca Damjana Murka pretepli člani zasedbe Skater. Vir nesoglasij naj bi bila izbira imena skupine Rogoški slavčki, saj je Damjan trdil, da je ‘en slavček v Sloveniji dovolj’. Damjana je najprej napadel Roman iz Rogoških slavčkov, kasneje pa še Samči iz skupine Skater. Za Žurnal24 je pred 15 leti povedal: "Zdi se mi, da je to na pragu primitivizma. Če so to storili zaradi ene fotografije več v rumenem tisku, sem prepričan, da jo bodo tudi dobili. Sem pa tudi prepričan, da bom tožbo dobil jaz. Oni bodo dobili eno fotografijo, jaz pa par tisoč evrov.”

Pred kratkim pa je Murko gostoval v podkastu Davida Milosaljevića, kjer se je odločil, da bo povedal resnico o pretepu. Priznal je, da je bila vse skupaj lepa potegavščina: “Po vseh teh letih lahko zdaj iskreno povem. Skupina Skater me je poklicala in predlagala, kako se ti zdi, da bi mi tebe pretepli? Kako se ti zdi ta ideja? Pa sem rekel, da ne. Potem pa so predlagali, ves denar, ki ga bodo mediji plačali za fotke in posnetke, bo ostal tebi, ker nas zanima samo promocija, pa sem rekel prav. Naredimo tako, da bo izgledalo pristno. Cela Slovenija je temu nasedla in verjela, mi smo pa še danes zelo dobri prijatelji.”

Murko je priznal tudi, da medijem sam pošilja informacije o sebi. “Naj dejansko pišejo o tem, kar želim da pišejo,” je povedal Murko in dodal, da za sabo ni imel ogromne PR ekipe, temveč je za to poskrbel sam. 

Priljubljeni štajerski slavček pa je poleg tega, da je ‘kralj samopromocije”, znan tudi po tem, da si med napornimi nastopi vzame čas zase in za svojo družino. Tako je na priljubljenem Lady pikniku s klobuki razkril, kam bo z družino odpotoval na počitnice. 

Najprej gremo v Budimpešto, potem malo na hrvaško obalo, malo daljše počitnice pa bomo preživeli v Londonu. Seveda bomo šli tudi na kakšen izlet po naši lepi Sloveniji,” je povedal.

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • Avatar Boris Hribljan
    boris199 15:52 28.junij 2024.

    Sedaj bi ga pa morala cela Slovenija nabutat! Kakšen slavček neki!? Krulež in ne slavček!

  • Kmodri_ 19:18 27.junij 2024.

    Ta je vedno lagal!

  • papak 17:08 27.junij 2024.

    A pometate za sabo? :D