Magazin > VIP
24444 ogledov

Kraljice Elizabete II ne bo na poroko mlajšega vnuka?

kraljica elizabeta
Je za to kriva Meghan?

Ko sta princ Harry in Meghan Markle uradno objavila, da sta zaročena, je bila med prvimi, ki jima je čestitala, Harryjeva babica kraljica Elizabeta II. Povedala naj bi jima, da je z njuno zaroko zelo zadovoljna. No, čeprav je nad zaljubljenim parom navdušena, se po britanskih medijih ugiba, ali bo sploh prišla na njuno poroko.

meghan markle, princ harry | Avtor: Profimedia Profimedia
Kraljica je namreč vrhovna poglavarka Anglikanske cerkve, ki sledi načelu, da je zakon med dvema osebama za večno in ločitve ne priznava. Meghan pa je med letoma 2011 in 2013 že bila poročena, a se je kasneje ločila. Kraljica se prav zaradi načela, ki se ga drži Anglikanska cerkev, ni udeležila poroke svojega sina princa Charlesa in njegove izbranke Camille Parker Bowels.

"Ne morem iti. Mislim, da mi moja pozicija tega ne dopušča," je takrat pojasnila kraljica, ki se cerkvenega obreda ni udeležila. Paru je čestitala kasneje, na poročni zabavi, ki so jo imeli po cerkvenem obredu.

Komentarjev 2
  • mp5 13:55 08.december 2017.

    E moj mike1968, kraljeva družina je zlata jama za Britance in ti predlagaš, da se ustrelijo v koleno...

  • Avatar mike1968
    mike1968 12:54 08.december 2017.

    Te kraljevske družine bi itak bilo potrebno ukiniti, saj so si denar in premoženje pridobili na plečah tlačanov in majhnih ljudi.

Sorodne novice