Magazin > VIP
6266 ogledov

Kandidat za novega nadzornika Telekoma zanika besede nekdanje žene

andrej vizjak Mediaspeed
Na kandidata za stolček v nadzornem svetu Telekoma letijo obtožbe.

Kandidat za eno od dveh prostih mest v nadzornem svetu Telekoma je tudi Andrej Vizjak, ki je bil pred leti na vrhu mednarodne revizijske hiše PWC, javnosti pa je znan tudi kot eden od kandidatov za ministra za finance v vladi Alenke Bratušek.

Vizjaku se je leta 2013 očitalo, da je koordiniral sporna plačila v poslu s Tuš Holdingom. Kot je takrat pisal Dnevnik, je PWC Tuš Holdingu zaračunala za okoli 100.000 evrov storitev, za katere ni bilo jasno, ali jih je sploh opravila. Vizjak pravi, da je bil članek neutemeljen in da v zvezi s to zadevo ni bilo nikoli nobene ovadbe oziroma sodne obravnave. V PWC zaradi te afere ni izgubil službe, ampak je delovno razmerje prekinil sam, ker se je preselil v Dubaj, je še dodal.

Reporter in Požareport pa tudi pišeta, da Vizjak menda že pet let ne plačuje preživnine za hčerko. Andreja Jernejčič, Vizjakova nekdanja žena in mama njegove hčerke, je informacije omenjenih medijev tudi za naš portal potrdila. Pravi, da od nekdanjega soproga ni dobila nobenega denarja za hčerko. Vizjak trdi, da to ne drži: "Z osebo Andrejo Jernejčič imam hčer, za katero naj ne bi plačeval preživnine. V prilogi sodba o ločitvi zakonske zveze iz katere izhaja, da plačujem mesečno 500 EUR v gotovini na roke.“ Prenos denarja naj bi bil vedno izveden po „privatni liniji in nikoli preko sodišča ali tožbe“.

V ta dokument smo dobili vpogled, tako kot tudi v dokazila o plačilu preživnine za zadnjih pet let, ki nosijo podpis Jernejčičeve. Ta sicer pravi, da so ta dokazila ponarejena, saj se od ločitve leta 2014 dalje ne piše več Jernejčič Vizjak, kot je navedeno na omenjenih dokumentih, ampak le Jernejčič. Poleg tega, tako še pravi strokovnjakinja za komuniciranje z javnostjo, tudi znesek ni pravilen, saj se ta vsako leto spreminja glede na zakonodajo.

Vizjak meni, da želi njegova nekdanja žena oblatiti njegovo ime v Sloveniji, saj se mu želi maščevati. Jernejčičeva na to odgovarja, da je nekdanji mož in njegovi posli ne zanimajo in da se želi od vseh informacij, ki krožijo okoli njega, distancirati, tudi zavoljo otroka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.