Magazin > VIP
3601 ogledov

Kakšna priložnost za našo voditeljico, gostila bo svetovno prireditev!

kaly kolonič Osebni arhiv
Prva slovenska voditeljica, ki jo je doletela tako velika čast …

Kaly Kolonič bo vodila svetovni izbor World Top Model, ki se bo 16. novembra odvil v Livignu. 

Kaly je dobila sanjsko priložnost, novembra bo vodila svetovni lepotni izbor World Top Model, ki ga je nekoč vodila celo Claudia Schiffer. "Čutim globoko hvaležnost in spoštovanje in sprejemam to nalogo, ne samo kot odgovornost, temveč kot darilo, za dolgoletno trdo delo. Predvsem pa sem najbolj ponosna na to, da sem prva Slovenka, ki bo vodila lepotni izbor na svetovni ravni, kar se ni zgodilo še nikoli v zgodovini katerega koli svetovnega lepotnega izbora. Svojo vlogo vidim predvsem v dobri promociji Slovenije na globalni ravni. Hkrati pa upam, da bom navdihnila vse punčke in fantke, da naj se ne nehajo boriti za svoje sanje, saj sem na svoji poti vse prevečkrat slišala, da naj neham sanjati, da stvari niso mogoče, da to ni zame, da naj se že postavim na realna tla, a vseeno sem verjela, da je možno čisto vse in za čisto vsakega," je povedala za Žurnal24.

Za Kaly pa to ni le enkratna priložnost, temveč tudi velik izziv, saj še nikoli ni vodila prireditve v angleškem jeziku. "Čeprav sem v svoji karieri odvodila že na stotine prireditev, TV in radijskih oddaj, pa bo to moj prvi večji dogodek, kjer bom vodila prireditev v angleškem jeziku. Scenarij bom prejela šele kakšen dan ali dva pred finalnim izborom World Top Model, česar sem sicer popolnoma vajena. Oder si bom delila z zmagovalko World Top Model Italija, ki bo govorila angleško in italijansko. Glede na to, da sem znana kot sproščena voditeljica, ki rada improvizira, pa bo italijanščina gromozanski izziv zame kot to, da bom morala biti suverena pri vodenju v angleščini, časa za pripravo pa bom imela samo kakšen dan," je razkrila.

Medtem ko scenarij še ni znan, pa je znano, v čem bo Kaly blestela na odru svetovne prireditve. "Nosila bom obleke slovenske oblikovalke Stojanovski Couture, Sanje Stojanovski, s katero sodelujem zadnjih pet let in skrbi za vse moje videze, tako na odru, ko vodim prireditve, za vodenje TV oddaj kot tudi za obleke na vseh seminarjih, gala večerjah in VIP dogodkih," je povedala.

"Mislim, da se v resnici še vedno ne zavedam popolnoma, kako velika stvar je vodenje svetovnega izbora World Top Model in kako gromozanska naloga me čaka. Potem ko sem leta 2020, kot prva Slovenka prejela mednarodno nagrado Dama Leta za dosežke in doprinos družbi, bom zdaj prva Slovenka, ki bo vodila svetovni lepotni izbor, verjamem, da bo mogoče nekdo ponosen na to, da tudi ljudje iz male države, brez posebnega pedigreja, zvez in poznanstev lahko imajo upanje, da je v življenju vse mogoče, če le vztrajaš in si nikoli ne pustiš vzeti sanj," je dodala.

Svetovni izbor bo gostil tekmovalke iz več kot 50 držav, obiščejo pa ga vedno tudi številne modeling agencije in slavne osebnosti. V preteklosti je World Top Model gostil eminentne osebnosti, kot so Grace Jones, Richard Clayderman, Brigitte Nielsen, Zucchero, Marianne Faithfull, Valeria Mazza, Marcus Schenkenberg …

A Kaly ne bo edina Slovenka na svetovnem odru, med lepoticami bo namreč tekmovala tudi slovenska lepotica. Anita Švajger z Vrhnike, ki je pretekli konec tedna postla World Top Model Slovenia 2024. 

Anita Švajger | Avtor: Arhiv organizatorja Arhiv organizatorja

"Ob zmagi se počutim neverjetno. Še vedno komaj dojemam, da sem osvojila naziv World Top Model Slovenia 2024. Zmaga je zame zelo pomembna, saj sem si jo močno želela in je to zame največja odskočna deska v svetu modelinga. Na tekmovanje sem se prijavila, ker me je navdušila izjemna organizacija World Top Model Slovenia in lastnica licence Kaly Kolonič, ki dela številne projekte že vrsto let na najvišjem profesionalnem nivoju. Že dlje časa spremljam WTM projekt, zato sem bila prepričana, da bo vrhunsko izpeljan. Všeč mi je tudi to, da ta projekt ni klasično lepotno tekmovanje, ampak je projekt, kjer se išče dekle, ki izpolnjuje merila profesionalnega modela," je povedala ob zmagi.

 Anita bo tako imela priložnost predstavljati Slovenijo na svetovnem izboru World Top Model in se potegovati za izjemno nagrado v vrednosti 200.000 evrov ter pogodbo z modno agencijo Major Model Management (Milano, New York, Pariz). Svetovni izbor obišče veliko število modnih agencij iz celega sveta, ki ponudijo tekmovalkam najrazličnejše pogodbe za delo v svetu modelinga, zato je že sama pojavnost na izboru ogromna priložnost za tekmovalke.

Komentarjev 2
  • sandi76 12:44 27.september 2024.

    Pa kdo za vraga je to ??

  • Ender3 11:30 27.september 2024.

    BMK..

Sorodne novice