Magazin > VIP
5031 ogledov

Jamie Oliver o svojih najbolj črnih dneh

Jamie Oliver Flynet
Imel je dve uri časa, da reši, kar se rešiti da.

"To res ni normalno v nobenem poslu. Vsake tri mesece hodiš na sestanke. Hodiš na sestanke odborov. Ljudje, ki bi morali znati upravljati, bi morali to tudi početi," je v pogovoru za Financial Times dejal planetarno popularni kuhar Jamie Oliver, ki se je znašel na robu propada, potem, ko mu je zmanjkalo denarja za posel. 

Razkril je, da je imel zgolj dve uri časa, da reši verigo svojih restavracij, ki jo je ustanovil leta 2008. Vse to je bila posledica niza slabih poslovnih odločitev, ki so ga pripeljale na rob stečaja. "Enostavno nam je zmanjkalo denarja, tega pa nismo pričakovali," je dejal slavni kuhar, ki je bil prisiljen za rešitev pred popolnim propadom vložiti okoli 15 milijonov evrov lastnega denarja.

"Imel sem dve uri časa, če tega ne bi storil, bi bilo vsega konec", pravi in dodaja, da je bilo vse skupaj slabo in dramatično. Odpustiti je bilo treba na stotine zaposlenih in zapreti 12 restavracij. Dolg je znašal več kot 80 milijonov evrov.

Oliver ne ve, kaj točno se je zgodilo, meni pa, da je za to kriv višji management, ki mu na roko niso šli niti tečaji funta, stroški hrane, povečanje minimalne plače, brexit ... 

Kuhar naj bi večji del denarja, ki ga je podjetju posodil iz sovjega računa dobil nazaj, zagotavlja izvršni direktor skupine Jamie Oliver, ki je mož njegove sestre Paul Hunt. Hunta so mnogi kritizirali zaradi poslovnih odločitev, a Jamie ga brani in pravi, da ga pozna kot dobrega očeta in sposobnega direktorja. Pravi, da je prav, da so na čelu družinski člani, ki lahko preprečijo odtekanje denarja iz podjetja.

Po nekaterih informacijah naj bi bilo premoženje Oliverja in njegove žene, oblikovalke Juliette Norton ocenjeno na več kot 150 milijonov evrov.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.