Magazin > VIP
5388 ogledov

Igralka z multiplo sklerozo povedala, da ima težko diagnozo tudi njena hčerka

christina applegate Profimedia
Potem, ko je odkrito spregovorila o slabi kakovosti življenja z multiplo sklerozo, je zdaj hčerka slavne igralke Christine Applegate razkrila, da trpi za hudim sindromom.

"Da, danes sem dopolnila 50. let. In imam multiplo sklerozo. Bilo je težko," je Christina Applegate leta 2021 sporočila po Twitterju. Zvezdnica nikoli ni izgubila upanja, verjetno tudi zato ne, ker to ni prvi šok, ki ga je doživela. Leta 2008 je zbolela za rakom na prsih. Na srečo so bolezen dovolj hitro odkrili in rešili njeno življenje. 

Igralka, ki odkrito govori o življenju z multiplo sklerozo, pa je sedaj razkrila še, da je njena hčerka Sadie (13) zbolela za POTS oziroma sindromom posturalne ortostatske tahikardije. "Ne vem, kaj pravzaprav je, vendar je povezano z avtonomnim živčnim sistemom in vpliva na moje srce. Ko vstanem, se mi zelo, zelo vrti, noge postanejo zelo šibke in počutim se, kot da se bom onesvestila," je pojasnila Sadie v podkastu svoje mame MeSsy.

Poudarila je še, da zdaj povsem razume mamin boj s težko diagnozo. POTS ali sindrom posturalne ortostatske tahikardije je kronična motnja, ki prizadene avtonomni živčni sistem in krvni obtok. Ljudje s POTS občutijo hitrejše povečanje srčnega utripa, ko po sedenju ali ležanju vstanejo, lahko pa občutijo tudi omotico, utrujenost, glavobol, zamegljen vid, tresenje, slabost in celo omedlevico. "Žalostna sem. Toda ljubim te in vem, da boš v redu. In tukaj sem zate in ti zaupam. In hvala, da si to razkrila in ozaveščaš druge," je igralka povedala hčerki.

Sadie se je spomnila, da je v šestem razredu večkrat izostala od pouka in se večkrat na dan zatekla k medicinski sestri, ker se je vedno počutila, kot da se bo onesvestila. Dodala je, da so mnogi v razredu komentirali, da je to počela, da bi "špricala pouk", zaradi česar se je ob vrnitvi v razred spopadala še s tesnobo. 

"Dejstvo, da glede tega niso storili ničesar, me je zagotovo fizično in čustveno prizadelo," je pojasnila 13-letnica. Applegate, ki so ji leta 2021 diagnosticirali multiplo sklerozo, je dejala, da je simptome svoje hčerke tudi sama zavračala, ker ni vedela za to bolezen.



 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice