Magazin > VIP
2912 ogledov

Igralec Reke ljubezni za tragedijo izvedel tri minute pred predstavo

žan perko youtube
Zato se je umaknil od gledališča.

Žan Perko je deset let delal za TV, radio in gledališče, nato pa se je z odrov umaknil. V pogovoru za podkast Sentiment Podcast je igralec, znan tudi po seriji Reka ljubezni, razložil, zakaj. 

Pravi, da se je za poklic igralca odločil, ker je želel spoznati, kako je delati v skupini različnih posameznikov, ki imajo skupen cilj. Na koncu pa se je, čeprav je delal v skupini in bil del celote, počutil odtujenega. Spoznal je namreč, da je v tem poklicu veliko individualizma in ega. "V vsakodnevnem življenju, ko sem bil medijsko izpostavljen in so si ljudje ustvarili mnenje o meni, sem se počutil razčlovečenega. Ves čas me nekdo vidi kot nekaj," je še povedal in dodal, da ga je to bolelo in utesnjevalo.

Perko se je od tega sveta, v katerem je večkrat podvomil v iskrenost ljudi, ki so se do njega samo zato, ker je bil slaven, obnašali drugače, umaknil. "Zakaj sem se umaknil ... Imel sem težko obdobje, v katerem je moj najboljši prijatelj naredil samomor, umrla sta mi dedek in babica, pes, ena prijateljica je umrla za rakom, Jernej Šugman je umrl zaradi srčnega infarkta, Milan Štefe zaradi raka, moji kolegi so padali pod težo tega dela, saj je to okolje zelo intenzivno," je razložil in dodal, da se je zanj prelomna točka zgodila na dan, ko je izvedel za prijateljevo smrt. "Več je bilo stvari. Ena je bila ta, da sem moral tisti večer, ko sem izvedel, da je moj najboljši prijatelj naredil samomor, čez tri minute na oder. Takrat se je v moji duši nekaj zlomilo. Da kot človek nisem imel časa sprejeti te informacije in sem moral na oder pred 600 ljudi ... Ko sem doživel čustveni zlom. V mojem telesu se je zgodila huda travma," je povedal in dodal, da gre pri gledališču za intenzivno okolje, v katerem se morajo igralci naučiti dobro poskrbeti zase, sicer jih "povozil". Usoda Jerneja Šugmana ga je opomnila tudi na to, kako zamenljivi smo. "Ko je umrl Šugman, se spomnim, kako sem hodil mimo njegove garderobe, na kateri je bilo še njegovo ime, a je v njej bil že nekdo drug. Štirinajst dni pozneje.Ta neka nečlovečnost v tem, da gre mašinerija dalje ne glede na žrtve ..."

Več o tem, kaj Žan počne danes, izveste v pogovoru. 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.