Magazin > VIP
300 ogledov

Harryjev topel govor, začinjen s šalami

kraljeva poroka, princ William Žurnal24 main
Na veseli zabavi po poroki Williama in Kate v Buckinghamski palači, ki jo je priredil ženinov oče, je vtis pustil tudi ženinov brat princ Harry s svojim ljubečim, a vendarle zabavnim govorom.

Princ William in Kate oziroma po novem vojvoda in vojvodinja cambriška sta imela v petek zvečer zasebno zabavo v Buckinghamski palači, ki jo je priredil ženinov oče, princ Charles. Nanjo je bilo povabljenih le 300 bližnjih prijateljev in družinskih članov mladoporočencev. Nevesta in ženin sta večer odprla z romantičnim plesom na klasično balado Eltona Johna  Your Song, ki jima jo je zapela Ellie Goulding, njuna najljubša pevka. Sledil je njen hit Starry Eyed; ta je spravil na plesišče tudi ostale goste. "Ozračje je bilo neverjetno," je povedala Ellie naslednji dan. "To je bila noč, ki je ne bom nikoli pozabila."

Govor princa Harryja je bil vrhunec
Noč so zaznamovali tudi govori, med katerimi je prav gotovo največji vtis pustil govor ženinove priče, princa Harryja. Ta naj bi bil "topel in prisrčen", vendar začinjen z dobrim humorjem in šalami. Eden izmed povabljencev je povedal: "Harry je povedal, da je William popoln brat. Govor je bil ravno takšen, kot bi ga od priče pričakoval. Zbijal je tudi številne šale o Williamu." Po zahvali očetu, mačehi vojvodinji Camilli in babici, kraljici Elizabeti, se je Harry spomnil tudi na njuno pokojno mamo, princeso Diano, ki je preminila leta 1997. Pri tem je povedal, da ju je njuna mama navdahnila, da sta postala moža, kakršna sta danes, in da je William Diani zelo podoben. Med prisrčnim govorom je brata večkrat poimenoval "model", novo svakinjo pa "vojvodinja". Povedal je, da ima Kate rad "kot sestro" in da ga zgodba njune dolge romance "navdihuje". Nova vojvodinja naj bi ob njegovem govoru dobila solze v oči.

Kraljeva poroka | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Harry naj bi se na govor pripravljal 14 dni, vendar naj bi se v zadnjem trenutku premislil glede omembe Katinih ubijalskih nog. "Harry je imel v govoru pripravljeno šalo o tem, kako mu je bila Kate, ko jo je William prvič pripeljal domov, takoj všeč, saj je imela tako krasen par nog. Vendar je ni želel spraviti v zadrego," je povedal njegov prijatelj. Harry, ki je znan po imitiranju drugih ljudi, pa se vseeno ni izognil oponašanju parčka – z visokim glasom je poosebil Kate, kako kliče Williama Billy, in brata, ki Kate kliče punčka, s čimer je nasmejal goste.

Charlesove šale ob poročnem zajtrku
Dopoldne pa je bil valižanski princ tisti, ki je med zajtrkom v Buckinghamski plači igral šaljivca s komentarji o sinovih vse bolj redkih laseh. "Stvar pri staranju je, da tvoji otroci postajajo višji kot ti, tako da lahko vidijo tvojo plešo. V tem primeru jaz vidim njegovo," se je pošalil Charles.

Tudi drugače je veljalo zelo sproščeno vzdušje: tudi William, ki je imel kratek govor, v katerem je ponosno predstavil svojo ženo kot gospo Walesa, čeprav je dejansko vojvodinja Cambridgea, in Kate sta bila izredno sproščena, čeprav je bil zajtrk en izmed uradnih dogodkov. Povedala sta, da je bil to njun najsrečnejši dan v življenju.

Zabava, ki je zatresla Buckinghamsko palačo
Večerna zabava v Buckinghamski palači, v kateri naj ne bi manjkalo niti svetlečih krogel, se je zavlekla do jutranjih ur in ples naj bi bil po pričanju povabljenih res zabaven. "Plesali smo tudi ples piščancev, kar je bilo zelo zabavno. Vsi so bili na plesišču. Gosti so bili res razpoloženi za zabavo." Zadnji ples večera je bil na pesem Sex on Fire skupine Kings of Leon.

Zabava je bila uradno končana ob 2. uri zjutraj, odhajajoči gostje pa so ob odhodu dobili čokoladna kolačka, na katerem je bil odtisnjen posnetek srečnega para. Na koncu so bili priča tudi spektakularnemu ognjemetu. "Imeli smo se fantastično," je povedal en izmed gostov.

Vztrajni veseljaki so se nato v zgodnjih urah preselili v hotel Goring, kjer so nadaljevali z veseljačenjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.