Magazin > VIP
909 ogledov

Grozljivka na kraljičinem obrazu, a je vseeno sprejela predsednika

Kraljica Silvia Profimedia
Kaj se dogaja s kraljico, podaniki v skrbeh.

Novi finski predsednik Alexander Stubb je nekaj tednov po nastopu funkcije odpotoval na dvodnevni državniški obisk na Švedsko. Konservativnega politika in njegovo ženo je v torek zjutraj sprejel kralj Carl XVI Gustav. Kraljevi par je predsedniški par sprejel v stajah in se s kraljevo kočijo v sprevodu odpeljal po ulicah švedske prestolnice do kraljeve palače. Predsedniški par so nato v Rikssalnu sprejeli vladni predstavniki, v salonu pa prestolonaslednica Victoria, princ Daniel, princ Carl Philip in princesa Sofia. Zvečer je sledila še slavnostna večerja. "S tem obiskom upamo, da bomo še naprej razvijali tesno sodelovanje, ki ga imata naši državi že toliko let," je dejal Carl XVI. Gustav. Kot so sporočili iz palače, je dejstvo, da so finski predsedniki na prvem državniškem obisku na Švedskem, dolgoletna tradicija in "izraz posebnega odnosa" med državama.

Poskrbite za oko kraljice Silvie

Kot običajno so se člani švedske kraljeve družine na sprejemu pojavili v elegantnih oblačilih. Kraljica Silvia se je odela v lila plašč, a če jo pogledate pobližje, opazite, da je levo oko 80-letnice popolnoma krvavo, kar je skrb vzbujajoč prizor. Kako je do tako imenovane hiposfagme prišlo, ni znano. Takšna krvavitev iz veznice se lahko pojavi iz različnih razlogov, vendar je v večini primerov neškodljiva.

Kraljica Silvia | Avtor: Profimedia Profimedia

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice