Magazin > VIP
19557 ogledov

Na to vprašanje, ki zanima vse, zmagovalec Kmetije ni odgovoril

franko bajc Saša Despot
V resničnostnem šovu Kmetija je sinoči slavil 23-letni Vipavec, Franko Bajc.

Če vam je že ušla titula Mister Slovenije, pa ste si letos izborili "vsaj" titulo naj "kmeta Slovenije".
Če to pomeni, da sem kmet Slovenije, tudi prav. Zadovoljen sem z naslovom, z odzivom. Videti je, da mi je šlo tukaj malo bolje. (Smeh.)

Domači so seveda ponosni na vas, hkrati pa so že pripravljeni, da bodo vaše nove veščine uporabili, saj vas doma čakata nova lopata in traktor. 
Doma se delu bolj izmikam, kot sem se mu na Kmetiji, saj počnem tudi druge stvari. Sedaj so videli, da znam biti priden, zato se bom moral dokazati tudi doma. Doma imamo ranč s konji, to je očetovo veselje, pri katerem mu pomaga brat, jaz pa se delu malo bolj izmikam, a bom moral tudi pri nas postati bolj priden.

finale kmetije Magazin Dobili smo zmagovalca šova Kmetija

Smo prav zasledili, da vas je doma pet, imate namreč še tri sestre in mlajšega brata, kajne?
V današnjih časih je to morda res malo bolj eksotično, a meni osebno je to zelo lepa stvar, sploh če se družina med seboj razume. Sam sem se veliko naučil od starejših sester, oziroma se še vedno, veliko pa so tudi pomagale pri moji vzgoji. Lepo je, sploh ob praznikih, ko se vsi skupaj dobimo. To ne pomeni, da tudi sam načrtujem tako veliko družino, bomo videli … (Smeh.)

Vidi se, da ste zelo povezana družina, s kom pa se najbolj razumete?
Jaz se razumem z vsemi. Med seboj smo si zelo različni, vsak je dober na svojem področju in mislim, da nas ravno to tako povezuje, ker si lahko med seboj na ta način pomagamo.

Verjetno vam je na Kmetiji to zelo pomagalo, da znate že od doma shajati s tako različnimi značaji?
Točno tako, sedaj razumete situacijo. Ravno zaradi tega, ker smo si s sestrami in bratom tako različni, se mi zdi, da se lahko z vsakim značajem poistovetim in ga razumem. Predvsem pa v ljudeh iščem pozitivne stvari, ne negativnih in na ta način lahko z vsemi normalno deluješ. Drži pa, da so pogoji na Kmetiji tako drugačni kot zunaj, da so odnosi še bolj potencirani. Zagotovo je bila to dobra šola za vse odnose, ki jih bom v življenju še imel.

franko bajc | Avtor: Saša Despot Saša Despot


Ste si želeli Denisa za nasprotnika v superfinalu?
Z Denisom sva tik pred finalom glasovala proti Aneti, tako da sem mnenja, da si je Denis od vseh, ki smo ostali, superfinale najbolj zaslužil in vesel sem, da sem ga premagal ravno v superfinalu, saj sem ga imel za najmočnejšega nasprotnika. 

Veliko se je govorilo o Aneti in vašem odnosu na Kmetiji, kako jo vi vidite danes?
Aneta zna biti zelo v redu punca, drži pa, da so v šovu stvari potencirane in to ravno zaradi tega, ker smo neprestano skupaj. Jaz grem lahko z njo vedno normalno na kavo in ne samo na kavo … Tudi, ko smo nedavno skupaj hodili po trgovskih centrih, je bilo vse v redu. Res je bila napadena in na to vsak gleda drugače, a jaz osebno je nimam za slabo osebo. Nikogar iz Kmetije nimam za slabega človeka in vesel sem, da sem jih spoznal. Kdorkoli izmed njih bi manjkal, Kmetija ne bi bila to, kar je bila. 

Vaš najtežji in najljubši spomin s Kmetije …
Najtežji zagotovo, ko sem se boril proti Luku in Lari. Vse je bilo nepričakovano in tisti teden res nisem vedel, kje se me glava drži. Najlepše pa je bilo vse skupaj, zato težko rečem. Na vse skupaj sem skušal gledati tako pozitivno, da slabih strani sploh ni.

Slišali smo, da ste se v zadnjem času posvetili glasbeni karieri?
Drži, povezal sem se z Žanom Serčičem in s kolegom Krisom, s katerim igrava skupaj že od vrtca, bila sva tudi že predskupina Elvis Jacksonov. Rada bi uresničila svojo veliko željo, saj naju je v preteklosti vedno nekdo oviral. Januarja bova tako izdala svojo prvo skladbo.

Mimo oboževalk ne moremo, kako je bilo to videti, ko ste prišli s Kmetije, verjetno ste imeli kar povečan "promet"?
V Ajdovščini šova ne spremlja toliko ljudi, tisti, ki ga, pa so nekoliko bolj zadržani. Sem pa navdušen nad številnimi oboževalci, ki so nas pričakali v Celju, Mariboru in Velenju. To je težko opisati. Na Kmetijo sicer ne gledam kot na nek moj življenjski dosežek, a če lahko nekomu polepšam dan že s tem, da me vidi, se počutim zelo fino.

Kaj pa družabna omrežja, verjetno dobivate veliko sporočil?
Facebooka ne uporabljam, na Instagramu pa se razlika zelo pozna.

Ste se s katero od oboževalk srečali v živo?
Za enkrat še ne, na družabnih omrežjih se namreč pogovarjam le z ljudmi, ki sem jih spoznal tudi v živo. 

aneta andollini Magazin Kmetija: Tako so med finalom v jok spravili Aneto

Kaj pa Lara, povedala sta, da sta se, zaradi vse medijske pozornosti okoli vaju, odmaknila drug od drugega. Se bo sedaj kaj razvilo, ko se prah poleže?
Da, napihnili so. Nimam kaj povedati, še vedno je luštna in fina punca, a se iz tega ni nič razvilo, kaj moremo. Gremo naprej. Ni mi žal, saj bi se sicer kaj potrudil, a je že moralo biti tako. 

Torej ste osredotočeni na druge stvari kot pa oboževalke?
(Smeh.) Na to ne bom odgovoril.
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice