Magazin > VIP
126 ogledov

Fergie: Le redki poznajo tragično zgodbe njene mame

sarah ferguson Profimedia
Bivša žena princa Andrewa, Sarah Ferguson, se je na Instagramu poklonila svoji pokojni mami Susan.

"Moja ljubljena mama Susie je umrla na današnji dan pred 26 leti. Ob slovesu je bila veliko premlada in pogosto razmišljam o tem, da je bila pri samo 61 letih, ko je umrla v strašni nesreči, mlajša, kot sem jaz danes. Nenehno mislim na njeno veselje do življenja in njen bleščeči duh. Kot vsi mi je tudi ona delala napake, vendar me je naučila ceniti vsak dan in si vedno prizadevati, da z ljudmi ravnam prijazno. Zelo jo pogrešam," je Sarah Ferguson, nekdanja žena britanskega princa Andrewa, zapisala na Instagramu.

Odnos, ki ga je imela Fergie s svojo mamo, ni bil vedno najbolj enostaven. Susan je družino zapustila, ko se je zaljubila v igralca pola Héctorja Barrantesa (†51). Fergie je bila takrat stara šele 13 let, njena sestra Louisa 15. Susanina afera je bila na Otoku vroča tema, saj sta bila z možem, majorjem Ronaldom Ivorjem Fergusonom, del britanske smetane. Fergusona je dvor zelo cenil, saj je bil manager polo ekipe, katere član je bil v mladih letih kralj Karel

Susan je z ljubimcem zbežala v Argentino, kjer sta si v bližini prestolnice uredila ranč, na katerem sta vzrejala konje in govedo. Poročila sta se leta 1975, eno leto po Susanini ločitvi od majorja. 

Leta 1990 pa se je zgodila tragedija. Susanin drugi mož je umrl, zanj je bil usoden rak. Za Angležinjo se je takrat življenje obrnilo na glavo. Ker za ranč ni mogla skrbeti sama, je del prodala nekemu avstralskemu medijskemu mogulu in se preselila v stanovanje. Ustanovila je televizijsko produkcijsko podjetje, ki se je osredotočalo le na konje, in napisala knjigo z naslovom Polo.

Leta 1998 pa je spet udarila kruta usoda. Ko je bila na poti na ranč, je imela prometno nesrečo. Voznica v drugem vozilu je utrpela manjšo poškodbo, Susan pa je umrla, ker ni bila pripeta z varnostnim pasom. Dočakala je le 61 let.

Eno leto prej, je v tragični prometni nesreči umrla tudi princesa Diana. Na njen pogreb je Susan pospremila hčerko Fergie, ki je bila princesina dobra prijateljica. Diana naj bi bila tudi tista, ki je Sarah predstavila Andrewu. 

Susan niso pokopali v Angliji, ampak v Argentini ob Hectorju.

Fergie je v knjigi Pismo moji mami avtorice Lise Erspamer odprla svoje srce in napisala pismo za Susan. Več kot očitno je, da jo je mama zelo prizadela ... "Minilo je 17 let, odkar si odšla. Ne mine dan, da si ne bi želela, da bi lahko dvignila telefon in ti povedala, kaj počnem. Zdaj gledam nazaj in se ti zahvaljujem, ti odpuščam in te vedno bolj ljubim. Dala si mi moč, da na življenje gledam drugače. Prepričana sem, da nikoli ne bi postala tako močna oseba, če se mi ne bi bilo treba spopadati z občutkom zapuščenosti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.