Magazin > VIP
11944 ogledov

Evrovizija: Tako se je Raiven odrezala v polfinalu

Raiven Eurosong 2024
1/4
Profimedia
Slovenija se veseli z Raiven.

Raiven se je s pesmijo Veronika uvrstila v finale Eurosonga, ki bo to soboto.

V Malmöju na jugu Švedske se je nocoj odvil prvi polfinalni večer letošnjega tekmovanja za pesem Evrovizije. Poleg slovenske predstavnice so nastopili še izvajalci oz. izvajalke iz 14 drugih držav. 

Raiven je s pesmijo Veronika v prvem polfinalnem večeru v Malmö Arena nastopila kot deveta. Poleg nje so se po izžrebanem vrstnem redu predstavili še Ciper, Srbija, Litva, Irska, Ukrajina, Poljska, Hrvaška, Islandija, Finska, Moldavija, Azerbajdžan, Avstralija, Portugalska in Luksemburg. Deset držav, ki so prejele največ glasov, se je uvrstilo v sobotni veliki finale. To so poleg Slovenije še Srbija, Portugalska, Ukrajina, Litva, Finska, Ciper, Hrvaška, Irska in Luksemburg.

O napredovanju so odločali glasovi gledalcev prek spletnega in telefonskega glasovanja, že od ponedeljka pa lahko svoj glas prek spleta oddajajo prebivalci držav, ki na Evroviziji ne sodelujejo - njihov glas skupno šteje kot glas ene države, poroča RTVS. Glasovi so razporejeni po sistemu 50:50 (polovico glasov bo prispeval televoting, polovico pa spletno glasovanje), nacionalne strokovne žirije pa bodo svoje glasove lahko oddale samo v sobotnem finalu. 

Drugi polfinalni večer bo v četrtek, ko se bodo prestavili Malta, Albanija, Grčija, Švica, Češka, Avstrija, Danska, Armenija, Latvija, San Marino, Gruzija, Belgija, Estonija, Izrael, Norveška in Nizozemska. Tudi v drugem polfinalnem večeru se bo v veliki finale uvrstilo deset držav z največ glasovi. 

Poleg 20 izbranih na dveh polfinalnih večerih bomo v soboto videli tudi veliko evrovizijsko peterico (Španija, Italija, Francija, Velika Britanija in Nemčija) ter Švedsko.

Vse tri večere s komentatorskega mesta v Ljubljani za RTV SLO spremlja Mojca Mavec.

Komentarjev 5
  • firbec1 07:30 08.maj 2024.

    Kakšen uspeh? Porno civljenje. Kje je tekmovanje v prdenju?

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 00:44 08.maj 2024.

    Bravo Raiven. Zaprla usta vsem ,ki ji niso želeli uspeha. Odličen nastop.

  • slavauk22 23:22 07.maj 2024.

    KJE SI ENDER SI ŽE ODLETEL V RUSIJO V PUTINOVO NAROČJE? A SI SE USRAL NA MRTVO PO RUSKO PA TO

Sorodne novice