Magazin > VIP
2693 ogledov

Zmeden: Barack Obama predsedniku Bidnu pomagal z odra

joe biden, barack obama Profimedia
Obama in Biden sta se skupaj udeležila dobrodelnega dogodka.

Aktualni ameriški predsednik Joe Biden (81) se nad pomanjkanjem podpore na gala dogodku, na katerem je zbiral denar za volilno kampanjo, res ne more pritoževati. Gledališče Peacock v Los Angelesu je pokalo po šivih. Na dogodek so prišla zelo znana imena, med drugim tudi Julia Roberts (56), George Clooney (63), Barbra Streisand (82), Jimmy Kimmel (56) in nekdanji ameriški predsednik Barack Obama (62).

Kot poroča The Guardian, je Bidnu uspelo zbrati več kot 30 milijonov dolarjev (okoli 28 milijonov evrov). V pogovoru z voditeljem Kimmlom je bil predsednik videti zelo motiviran. Izrazil je upanje, da bo za novembrske volitve, ki so po njegovem mnenju ene najpomembnejših v zgodovini države, mobiliziral čim več potencialnih privržencev. "Navadnim ljudem poskušamo dati pošteno priložnost," je dejal.

Po dogodku pa je po spletu zaokrožil video, ki bi kampanjski ekipi Donalda Trumpa lahko zagotovil novo strelivo za nadaljnje napade na Bidna. Zdi se, da je predsednik na odru nenadoma zmrznil in nekaj sekund zmedeno strmel v množico. Na pomoč mu je priskočil Barack Obama in ga vljudno, a odločno peljal v zakulisje.

Pred nekaj dnevi se je na zasedanju G-7 v Italiji zgodil podoben incident, ko se je zdelo, da Biden med predstavo padalcev gleda v napačno smer, a je kljub temu navdušeno dvignil palec. Zagato je rešila italijanska premierka Giorgia Meloni (47), ki ga je potisnila v drugo smer. Ta dogodek je spet sprožil ugibanja o telesni pripravljenosti ameriškega predsednika.

Komentarjev 5
  • munja 11:11 19.junij 2024.

    Ne morem verjet, da Amerika pri toliko milijonih ljudi, nima niti enega bolj primernega kandidata od teh dveh. Katastrofa!!!

  • sandi76 09:26 19.junij 2024.

    Uboga Amerika, ki ima taka kandidata. Ampak, baje ima narod takega voditelja, kot si ga zasluži !

  • jakec42 08:12 19.junij 2024.

    In take politike imamo ,ki ne vedo kaj delajo,zato smo tam kjer smo-so splošna nevarnost za obstoj človeštva!