Magazin > VIP
63978 ogledov

Ana Praznik iskreno: “Počutim se popolnoma nemočno!”

Ana Praznik Instagram
Že drugič se ji to dogaja …

Ana Praznik, voditeljica priljubljene oddaje Delovna akcija, v kateri z ekipo mojstrov preuredi dom tistim, ki so se znašli v težavah, je že drugič tarča spletne prevare. Tudi tokrat so hekerji njeno ime zlorabili za promoviranje kripto platforme Neoprofit, kjer naj bi Ana služila tudi 500 evrov na uro, ‘ne da bi se sploh premaknila s kavča’.

To se mi zdaj dogaja že drugič. Prvič se je zgodilo pred enim letom in takrat je policija rekla, da so tu nemočni, saj je zloraba imena izvirala iz Islandije in kaznivega dejanja v Sloveniji zaradi tega ne morejo preganjati. To je generirano besedilo, v njem samo spreminjajo imena,” je pojasnila Ana.

Ana je dodala, da se je to zgodilo tudi Rebeki Dremelj, ki je bila v bitki s prevaro prav tako nemočna. “Opozarjam ljudi na socialnih omrežjih, naj temu ne nasedajo, sicer pa čakam, da mine, saj ti kakršnokoli preiskovanje teh hekerjev lahko povzroči še več škode, ker se lahko potem še bolj spravijo nate,” je bila iskrena Praznikova.

Voditeljica največji problem vidi v tem, da jo ljudje veliko spremljajo po medijih, ji zaupajo in potem zares mislijo, da promovira kriptovalute ali pa organizira nagradno igro, v kateri deli denar. “Treba je kritično razmišljati, biti pozoren na morebitne slovnične napake v takih tekstih, ne vnašati podatkov v neke spletne obrazce, saj banke tega ne bodo nikoli zahtevale,” je svetovala in dodala, da naj bodo ljudje res pozorni na takšne prevare. 

Že od leta 2022 je žrtev spletne prevare tudi Ana Maria Mitić. Hekerji so njeno ime uporabili za promoviranje keto tablet za hujšanje. Kaj vse je ona naredila, da bi zlorabo ustavila, preberite TUKAJ.

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Ender3 11:06 04.julij 2024.

    Pa kdo bo A.P kradel..Saj je nič od nič..

  • Avatar Garancija
    Garancija 10:30 04.julij 2024.

    Pokvarjen medijski svet do amena

  • Jernej65 09:14 04.julij 2024.

    Sramotno, da potem takšne zlorabljene reklame proti plačilu objavljajo in podpirajo skoraj vsi mediji. Na eni strani pišete članke o zlorabah, po drugi strani za denar, širite takšne reklame in nategujete ljudi. Mediji ste iste ali še večje barabe, kot ...prikaži več so ti nateguni. Medijski portali ste polni nategunskih reklam. Kje je kakšen regulator, da bi temu naredil konec.