Magazin
1114 ogledov

Vanilijevi rogljički

vanilijevi rogljički Blanka Kefer
Vanilijeve rogljičke lahko pripravite z lešniki, orehi ali mandlji. Če jih boste posuli še z vanilijevim sladkorjem, pa bodo še boljši.

Sestavine:

  • 200 g masla (na sobni temperaturi)
  • 70 g sladkorja v prahu
  • 1 vanilijev strok (sredica)
  • 300 g moke
  • 1/2 limone (nastrgana lupinica)
  • 1 jajce
  • 120 g lešnikov (mletih)
  • sladkor v prahu (za posip)

Priprava:

  • Za vanilijeve rogljičke najprej z mešalnikom zmešamo maslo, vanilijino sredico, sladkor, jajce in nastrgano limonino lupinico, da dobimo gosto kremasto zmes. Dodamo lešnike in posujemo z moko. Najprej mešamo s kuhalnico, nato ročno zgnetemo v gladko testo. Zavijemo v plastično folijo in postavimo na hladno za 1 uro. Pečico segrejemo na 180° C.
  • Testo razdelimo na kose v velikosti oreha, jih zvijemo v valjček in oblikujemo v rogljičke. Položimo na pekač, obložen s papirjem za peko in pečemo 15 minut.
  • Vanilijeve rogljičke postavimo na rešetko in še tople posujemo s sladkorjem v prahu. Počakamo, da se ohladijo.

več prazničnih piškotov poiščite tukaj!

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.