Magazin
106 ogledov

Vanilijeva terina s pečenimi jabolki

jabolčna terina Blanka Kefer
Če že iščete recepte za okusne praznične sladice, potem ste kliknili prav. Domače presenetite s sladko terino.

Sestavine:

  • 3 jabolka (jonagold ali elstar)
  • 2 žlici masla
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 žlica pistacij
  • 2 žlici brusnic (posušenih)
  • 1 šilce konjaka
  • 300 g svežega sira
  • 2 žlici surovega marcipana
  • 1 ščepec moke
  • 1/2 stroka vanilije
  • 350 g vanilijevega jogurta
  • 5 listov želatine
  • meta

Priprava:

  • Za terino iz pečenih jabolk z vanilijevim jogurtom olupimo jabolka, jim odstranimo peške ter jih narežemo na majhne kose. Pistacije nasekljamo na majhne koščke. Posušene brusnice namočimo v konjak in pustimo, da se okusi premešajo. Pripravimo želatino. Pravokotno posodo za narastke obložimo s folijo za živila. S čopičem vse strani modela dobro premažemo, da v foliji ne ostanejo gube.
  • Prerežemo strok vanilije in izpraskamo sredico. Marcipan zgnetemo z nekaj moke in ga narežemo na majhne kose. Kremasto zmešamo sveži sir, vanilijo, marcipan in jogurt. Želatino stopimo po navodilih na embalaži.
  • V ponvi stopimo maslo, na njem popečemo kose jabolk, jih posipamo s sladkorjem in jih rahlo karameliziramo. Zalijemo s konjakom. Umešamo pistacije, brusnice in maso svežega sira. Umešamo še želatino in dobro zmešamo.
  • Maso vlijemo v pripravljen model in pustimo nekaj ur ali kar čez noč, da se ohladi.
  • Terino iz pečenih jabolk zvrnemo iz modela in jo narežemo na rezine. Na krožniku ji dodamo žlico vanilijevega jogurta in svežo meto ter postežemo.

več receptov z jabolki poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.